Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Student UO získal na sympoziu "BEST POSTER AWARD"

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Student UO získal na sympoziu "BEST POSTER AWARD"

Počet shlédnutí: 1065

9.4.2014 • Student Univerzity obrany desátník Bc. Miroslav Hovorka ze Studentského klubu AFCEA při UO se úspěšně zúčastnil 6. ročníku studentského sympozia AFCEA Europe v Bukurešti. Mezi devadesáti sedmi studenty, kteří představili více jak padesát akademických projektů, uspěl a získal cenu za nejlepší poster o projektu. 

Desátník Miroslav Hovorka studuje na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany obor Vojenský pilot a sympozia v Bukurešti se zúčastnil s prací „Possibility of using MFD in air combat missions“. Studenti ze čtrnácti univerzit a vysokých škol měli možnost se na sympoziu věnovaném budoucnosti informačních a komunikačních technologií seznámit se svými kolegy ze sedmi evropských zemí. Studentský klub AFCEA při UO zastupovali kromě desátníka Hovorky studenti Luboš Almer, Vít Šnorich a Vít Kučera. Další setkání studentů proběhne v Brně dne 14. května 2014.

Česká pobočka AFCEA (Armed Forces Communications & Electronics Association) je neziskovou a vzdělávací organizací, jejímž posláním je vytváření profesionálního fóra pro vedení dialogu mezi odborníky reprezentujícími členskou základnu a zástupci silových resortů, státní správy a akademické obce České republiky. Pobočka byla založena před 20 lety a dlouhodobě svoji pozornost zaměřuje do oblasti podpory rozvoje informačních a komunikačních technologií ozbrojených sil. Česká pobočka AFCEA je součástí organizace AFCEA International, která vznikla v roce 1946 v USA. V současné době tato mezinárodní asociace sdružuje více než 35 000 individuálních a přes 2000 kolektivních členů v 130 pobočkách po celém světě.

Česká pobočka AFCEA se souhlasem AFCEA International může založit studentské kluby AFCEA v každém univerzitním městě České republiky. Na Univerzitě obrany byl takový klub založen v dubnu loňského roku. Jeho prezidentem je podplukovník Petr Hrůza z FEM. Členství v klubu studentům UO přináší možnosti ucházet se o granty AFCEA International a České pobočky AFCEA, účastnit se mezinárodních studentských sympozií a pořádat odborné akce pod patronací asociace.

 

Autor: Pavel Pazdera​, foto: AFCEA Europe

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa