Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Prezentace FEM na Gymnáziu Písek

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Prezentace FEM na Gymnáziu Písek

Počet shlédnutí: 77

4.4.2014 • Fakulta ekonomiky a managementu provádí celou řadu marketingových aktivit, jejichž účelem je seznámit veřejnost a zejména potenciální uchazeče o studium s možnostmi studia na Univerzitě obrany na Fakultě ekonomiky a managementu. Tyto akce zahrnují celé spektrum aktivit od prezentací až po praktické ukázky skupiny Commandos. V zimním semestru akademického roku 2013/2014 se fakulta zaměřila na prezentace na středních školách a besedy se studenty, které čekalo rozhodování o tom, na kterou vysokou školu se přihlásí.

Dne 19. března 2014 provedli příslušníci fakulty pro studenty gymnázia Písek přednášku spojenou s besedou. Cílem této akce bylo představit studentům gymnázia nový akreditovaný studijní obor „řízení a použití ozbrojených sil“ v rámci studijního programu „ekonomika a management“ a možnosti studia v rámci tohoto studijního oboru, a dále prezentovat podmínky služby v Armádě České republiky a možnosti uplatnění po absolvování Univerzity obrany.

Přednáška a beseda proběhla na učebně gymnázia v časovém rozsahu dvou hodin a zúčastnilo se jí kolem 40 studentů druhého a třetího ročníku gymnázia. Za Fakultu ekonomiky a managementu se této akce zúčastnil jeden příslušník stálého stavu fakulty – akademický pracovník a jeden student druhého ročníku navazujícího magisterského vojenského studijního programu. V průběhu besedy se zúčastnění studenti gymnázia zajímali zejména o specifické podmínky studia ve vojenském studijním programu, především o denní režim a finanční náležitosti studentů – vojáků z povolání a také o možnosti uplatnění po absolvování studia, zejména o délku závazku ve vztahu ke studiu, možnosti pokračování ve služebním poměru po ukončení závazku a možnosti vyslání mimo území ČR.

Během zimního semestru podobných prezentací proběhlo celkem 12 v různých koutech České republiky, Brnem počínaje, přes Písek až po Kutnou Horu. Všechny provedené prezentace se setkaly s pozitivním ohlasem a Fakulta ekonomiky a managementu doufá, že část ze studentů, kteří se jich účastnili, zasedne v září právě do jejích lavic.


Autor: Lubomír Kroupa​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa