Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Katedra logistiky pořádala workshop o logistickém zabezpečení

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Katedra logistiky pořádala workshop o logistickém zabezpečení

Počet shlédnutí: 416

4.4.2014 • Ve dnech 31. března až 3. dubna 2014 proběhl na Katedře logistiky Fakulty ekonomiky a managementu workshop „Logistické zabezpečení bojové činnosti praporu“. Jednalo se již o druhý workshop, tematický zaměřený na problematiku logistického zabezpečení, tentokrát pro příslušníky 7. mechanizované brigády. 

Cílem workshopu bylo zdokonalit příslušníky logistiky štábů praporů 7. mechanizované brigády v oblasti plánování a řízení logistické podpory v rámci přípravy brigádního úkolového uskupení (BÚU). Na zajištění, plánování a realizaci workshopu se podíleli kapitán Ing. Michal Zelenák a podplukovník Ing. Václav Zajíček z Katedry logistiky FEM. Nemalou měrou se také zapojilo Centrum simulačních a trenažérových technologií v Brně. 

Účastníci workshopu byli seznámeni s problematikou logistického zabezpečení praporu při zajištění různých druhů bojové činnosti. Těžiště přípravy bylo zaměřeno na formování praktických schopností příslušníků logistiky štábů praporů při hodnocení logistické situace, následné analýze a tvorbě plánů logistické podpory.

Workshopu se účastnil i náčelník logistiky brigády major Ing. Josef Žouželka s vybranými příslušníky oddělení logistiky 7. mb. Jejich úkolem bylo posouzení možnosti využití workshopu k přípravě příslušníků logistiky v rámci přípravy 7. BÚU. Workshop, s využitím připravené dokumentace cvičení „Přesun a obrana praporu“, přispěl ke štábní přípravě účastníků. Výstupem činnosti cvičících v průběhu workshopu byly nejen informace pro štáb v průběhu plánování logistické podpory a podklady pro rozhodnutí velitele praporu podložené nezbytnými kalkulacemi, ale také zpracování dokumentace v podobě návrhu přílohy rozkazu velitele „Logistické zabezpečení“. 

Cíl workshopu byl naplněn, což potvrdil úmysl majora Josefa Žouželky o pokračování této formy přípravy i pro ostatní příslušníky logistiky 7. mb.


Autor: Michal Zelenák​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa