Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva v laboratořích Katedry letecké a raketové techniky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Návštěva v laboratořích Katedry letecké a raketové techniky

Počet shlédnutí: 138

31.3.2014 • V rámci propagace pracovišť UO se 22. března 2014 v dopoledních hodinách uskutečnila prohlídka laboratoří Katedry letecké a raketové techniky na Univerzitě obrany v Brně. Účastníky byli pedagogičtí pracovníci ze základních, středních i vysokých škol, kteří na svých pracovištích zajišťují výuku předmětů matematika a fyzika. Účastníky tohoto sobotního setkání byli pedagogové jak z ČR, tak i ze Slovenska, kteří v letošním roce, v rámci Regionálního setkání mezinárodního projektu Heuréka, zavítali do Brna.

Pro účastníky exkurze byly připraveny ukázky měření a provozu laboratoří aerodynamiky, stavebné mechaniky, leteckých motorů a provozu letecké techniky. Jednalo se o velmi „pozorné účastníky“, kteří nadmíru pozitivně ohodnotili úroveň vybavenosti laboratoří na K-204 a jejich praktické využívání při výuce technických předmětů.  

Reakcí na absolvovanou prohlídku bylo několik dotazů, týkajících se možnosti opakovaní návštěvy s účastí jejich studentů, resp. možnost zapojení jejich nadaných studentů ve formě odborných kroužků do některých aktivit, především výzkumných úkol, které jsou na Katedře letecké a raketové techniky realizovány a s nimiž měli účastnící exkurze možnost se seznámit.

V průběhu této akce se zase potvrdilo, že Univerzita obrany má mezi civilní veřejností stále dobré jméno, a že jednotlivá odborná pracoviště mají civilním zájemcům stále co nabídnout.​ 


Autor: Dalibor Rozehnal​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa