Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva z Alžírska

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Návštěva z Alžírska

Počet shlédnutí: 159

14.3.2014 • Ve středu 12. března 2014 zavítala na Univerzitu obrany dvoučlenná delegace zástupců Ministerstva obrany Alžírska. Chtěli se dozvědět více o možnostech studia zahraničních studentů na Univerzitě obrany.

Plukovníka Moulouda Merouane, ředitele sekce plánování zahraničního vzdělávání na Generálním štábu lidové armády, a majora Alaeddine Maafa, vedoucího kanceláře plánování vzdělávání v zahraničí Ředitelství vnějších vztahů a spolupráce přivítal jménem rektora-velitele prorektor pro marketing a vnější vztahy Univerzity obrany brigádní generál v záloze prof. Ing. Rudolf Urban, CSc. Na úvod si hosté vyslechli všeobecné informace o České republice, jelikož se jednalo o jejich první návštěvu v naší zemi.

Následovalo seznámení se strukturou a posláním Univerzity obrany a posléze alžírští důstojníci vyslechli nejnovější informace o studijních programech a oborech dvou brněnských fakult, které budou realizovány od akademického roku 2014/2015. V odpoledních hodinách delegace postupně navštívila čtyři pracoviště Fakulty vojenských technologií, a to katedry zbraní a munice, bojových a speciálních vozidel, ženijních technologií a katedru strojírenství. Na nich si prohlédli speciální učebny a vybavení laboratoří.

Čtvrtek 13. března 2014 jako druhý den návštěvy byl věnován poznávání historických a kulturních míst Brna a okolí. V pátek oba hosté opět zamířili na sever Afriky.

Autor: Stanislav Poráň

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa