Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Fakulta ekonomiky a managementu přivítala zahraniční studenty programu Erasmus

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Fakulta ekonomiky a managementu přivítala zahraniční studenty programu Erasmus

Počet shlédnutí: 136

11.3.2014 • Od 24. února 2014 začal letní semestr pro zahraniční studenty, kteří na Fakultě ekonomiky a managementu budou studovat v rámci programu Erasmus. Fakulta v letošním letním semestru uvítá celkem 47 zahraničních studentů, z nichž deset studentů bude zpracovávat své bakalářské a diplomové práce.

Studium zatím zahájilo 34 studentů ze Slovenska, Polska, Maďarska, Bulharska a Rumunska. V další během března přijme ještě dva studenty ze Švédska a 11 z Rakouska. Z celkového počtu 47 je 30 studentů vojenských.

Dva slovenští studenti si vybrali studium v českém jazyce a byli zařazeni do skupiny k českým studentům. Ostatní studenti mají vlastní studijní programy v anglickém jazyce zaměřené na zejména na ekonomii nebo logistiku. Šest rumunských studentů přijelo zpracovávat své bakalářské práce. Dvě studentky z Polska na fakultě již jednou v rámci programu Erasmus studovaly a nyní se vrátily, aby zde pracovaly na svých diplomových pracích. Vedoucími jejich prací stejně jako v případě tří studentů z Rumunska jsou akademičtí pracovníci z Fakulty vojenských technologií. Dva studenti ze Švédska budou zpracovávat bakalářské práce, které na konci semestru také na fakultě obhájí.

V úvodu studijního pobytu proběhly tzv. „Admin Days“. Studenti byli seznámeni s podmínkami studia na Univerzitě obrany, seznámili se s prací v informačním systému univerzity, dostali školení v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany, vyřídili si povolení ke vstupu do univerzitních objektů a průkazky do knihovny. Studenti fakulty, kteří se přihlásili jako tzv. patroni Erasmus, provedli zahraniční studenty po objektech univerzity a také jim ukázali centrum města Brna.

Fakulta ekonomiky a managementu přeje svým novým zahraničním studentům úspěch ve studiu i navazování nových přátelství a doufá, že studenti budou se svým pobytem v České republice spokojeni.


Autor: Hana Vlachová

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa