Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Slavnostní ukončení studia v programu celoživotního vzdělávání

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Slavnostní ukončení studia v programu celoživotního vzdělávání

Počet shlédnutí: 89

24.2.2014 • Ve dnech 19. a 20. února 2014 úspěšně ukončilo Doplňující studium k získání pedagogické způsobilosti, známé též pod zkratkou PEPSY, dvacet účastníků. Toto studium organizované Fakultou ekonomiky a managementu v programu celoživotního vzdělávání splňuje standardy Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ČR pro tento typ studia. 

Studium je dvousemestrové, kombinované a bezplatné. Toto studium bylo letos realizováno naposledy, Fakulta ekonomiky a managementu se v dalším období soustředí na organizaci kurzu zdokonalování pedagogických kompetencí, který je již v pilotní verzi organizován pro pedagogy fakulty v rámci programu Inospem (inovace magisterského studijního programu).


Úspěšným letošním absolventům bylo vydáno, v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb. (§ 60) o vysokých školách, osvědčení o absolvování studia, které je platné v rámci České republiky. Mezi úspěšnými absolventy byli tradičně pedagogové z Univerzity obrany, Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy MO v Moravské Třebové, pracovníci útvarů a zařízení Armády České republiky a také pedagogové Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Holešově.

Program celoživotního vzdělávání byl primárně určen především pro vojáky a občanské zaměstnance, kteří se podílejí na edukačním procesu profesionálů resortu obrany a pro další vybrané pracovníky útvarů a zařízení Armády České republiky. Uvedený program garantovala Katedra řízení lidských zdrojů Fakulty ekonomiky a managementu. Edukační činnost zajišťovali akademičtí pracovníci katedry. Studium bylo ukončeno vykonáním závěrečných zkoušek před komisí, a to ze tří hlavních předmětů (pedagogika, psychologie, didaktika) a obhajobou závěrečné práce.

Absolventi studia mohou své získané znalosti a kompetence uplatnit nejen ve svém současném povolání, ale výhledově i v rámci jejich druhé kariéry, například na pozici pedagogů středních škol, neboť předáním osvědčení po úspěšném absolvování tohoto studia, získali odbornou kvalifikaci učitele odborných předmětů středních škol, která odpovídá charakteru studijního oboru, který vystudovali v akreditovaném magisterském studijním programu.


Autor: Pavla Macháčková, foto: Ladislav Halberštát​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa