Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva vojenského technického ústavu ve Vyškově

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Návštěva vojenského technického ústavu ve Vyškově

Počet shlédnutí: 637

10.2.2014 • Dne 29.1.2014 navštívili studenti druhého ročníku navazujícího magisterského studijního programu Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany oboru Radiolokace v rámci předmětu Elektromagnetické zbraně Vojenský technický ústav ve Vyškově. 

Vojenský technický ústav (pozemního vojska) nabízí služby v širokém spektru oblastí, ať už jde o logistickou techniku a materiál, ženijní techniku a materiál, speciální strojírenské a elektrotechnické konstrukce a především služby v oblasti elektromagnetické kompatibility (EMC). ECM technických systémů a zařízení se zabývá vzájemným působením a koexistencí technických prostředků, zejména elektrotechnických a elektronických zařízení.

Ve vojenském technickém ústavu se nachází bezodrazová komora pro měření EMC (komora s vyloučením vnějších rušivých polí),  reverberační komora využitelná pro komplexní testování elektromagnetické odolnosti vojenské techniky, simulátor jaderného výbuchu, zkušebny EMC   a další prostory pro realizaci různých projektů nejen pro rezort Armády České republiky.

Při prohlídce výše zmíněných prostorů byl studentům proveden odborný výklad nejen o problematice ECM, metodice provádění zkoušek odolnosti elektronických zařízení, ale i o službách poskytovaných Vojenským technickým ústavem v oblasti EMC. Studenti se podrobně seznámili s měřícími a testovacími přístroji a technikou ústavu. 

 

Autor: Jiřina Polcrová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa