Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Fakulta ekonomiky a managementu pořádala již 9. doktorandskou konferenci

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Fakulta ekonomiky a managementu pořádala již 9. doktorandskou konferenci

Počet shlédnutí: 456

5.2.2014 • Dne 5. února 2014 se konala v pořadí již 9. doktorandská konference. Konference byla pořádána Fakultou ekonomiky a managementu Univerzity obrany a tématem konference byly „Nové přístupy k zajištění bezpečnosti státu“.

Cílem konference byla zejména prezentace výsledků vědecké činnosti studentů doktorských studijních programů a vzájemná diskuze řešených problémů a nových přístupů. Konference byla zahájena úvodním slovem pana proděkana pro vědeckou činnost fakulty ekonomiky a managementu pplk. Dr. habil. Ing. Pavla Foltina, Ph.D., na kterého svým úvodním slovem navázal vedoucí Katedry ekonomie, pan prof. PhDr. Miroslav Krč, CSc. 

V rámci programu 9. doktorandské konference aktivně vystoupilo 34 účastníků s příspěvky z tematických oblastí: vojenský management, ekonomika obrany státu, vojenská logistika a aspekty bezpečnosti a obrany. Po každém bloku vystoupení následovala diskuze řešené problematiky.

Konference, která probíhala celý den v síni vědecké rady a síni tradic Univerzity obrany, se vedle pěti zahraničních hostů z Polska, Litvy a Slovenska zúčastnilo i osm zástupců z řad studentů doktorských studijních programů a akademických pracovníků z vysokých škol a univerzit České republiky. Během dne konferenci navštívilo také nespočet studentů a akademických a vědeckých pracovníků Univerzity obrany.

Hlavní cíl konference, kterým byla prezentace výsledků vědecké činnosti studentů doktorských studijních programů, byl naplněn. Zajímavé prezentace, diskuse i počet a složení vystupujících vedl k příjemnému dni plnému nových poznatků a postojů. Fakulta ekonomiky a managementu touto cestou zároveň děkuje všem zúčastněným a s pozváním na příští, jubilejní 10. ročník doktorandské konference se opět těší na nové poznatky z přístupů k zajištění bezpečnosti státu.


Autor: Jana Hlubinková, foto: Alice Chrobáková, Pavel Pazdera​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa