Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Reprezentační ples ve Vídni

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Reprezentační ples ve Vídni

Počet shlédnutí: 663

5.2.2014 • Dne 24. ledna 2014 se Univerzita obrany stala čestným hostem na tradičním reprezentačním plese Burgball konaném v rakouském Wiener Neustadtu. Pozvání přijala delegace Univerzity obrany, jmenovitě zástupce rektora plukovník gšt. Ing. Milan Marek, major Ing. Jan Drozd z FEM a vybraní studenti z Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany. 

Ples zastřešovala jako každoročně die Theresianische Militärakademie. Zástupci z Univerzity obrany nebyli jediní zahraniční hosté, přítomni byli např. studenti a pedagogové z polské vojenské akademie pozemních sil, francouzské a německé armády, a nebo belgické vojenské akademie; byli tu mimo jiné i hosté ze společenského života Wiener Neustadtu.

Oficiální zahájení proběhlo v devět hodin večer, hosté však již přicházeli přibližně hodinu před zahájením, aby si např. prohlédli prostory, salónky a sály, jenž byly po celý ples k dispozici, a nabízely řadu společenských aktivit. Ples byl velmi pečlivě uspořádán, rakouští pořadatelé si dali velmi záležet s výzdobou a přípravou salónků a restaurací. Díky pestrému programu si skutečně každý přišel na své. Nedá se říci, co se jevilo nejatraktivnější, ovšem např. v Cocktail Baru a na Schiebstand (střelba z laserové pušky), bylo často opravdu mnoho návštěvníků.

Zábava pokračovala až do časných ranních hodin. V sobotu ráno nás ještě čekala snídaně, a poté jsme se vydali směr Brno. Domnívám se, že jsme jako studenti Univerzity obrany naplnili očekávání, které do nás bylo vloženo v rámci důstojné reprezentace naší školy. A jak na nás působila atmosféra vídeňského plesu?

Počátkem měsíce ledna se nám studentům naskytla příležitost se zúčastnit plesu pořádaném na Akademii Marie Teresie ve Wiener Neustadtu, a jelikož jsem se doposud jako student 2. ročníku magisterského navazujícího studia nezúčastnil, rozhodnul jsem se tak učinit. Z počátku jsem si vybavoval vzpomínky z návštěvy Akademie Marie Teresie v rámci logistického cvičení FourLog 2012, jak je akademie situovaná s možností a představou využití kapacit, kterými disponuje pro pokrytí jednotlivých druhů zábavy, které by měl ples poskytovat. Z mého úhlu pohledu ples předčil mé očekávání, studenti univerzit a ostatní návštěvníci měli možnost využít tanečního parketu, jak pro tanec na klasickou hudbu, tak i na ostatní typy žánrů, dále občerstvení v podobě osvěžujících drinků, včetně velkého výběru jídel, atd. Naskytla se i příležitost střelby na terč. Návštěvu tohoto plesu budu řadit k jednomu z mých dosavadních univerzitních zážitků, a pokud se někdy v budoucnu naskytne příležitost se účastnit něčeho podobného, určitě nebudu váhat,“ říká student pátého ročníku Fakulty ekonomiky a managementu rotmistr Bc. Martin Luska.

  

Autor: Jiřina Polcrová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa