Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Další fotbalové vítězství pro FVZ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Další fotbalové vítězství pro FVZ

Počet shlédnutí: 384

4.2.2014 •  Ve dnech 15. -16. ledna 2014 se v Praze konal již tradiční přebor MO a subjektů PP MO ve futsalu. Letos byl turnaj v plném složení všech týmu rezortu MO a PP, a tento fakt zaručoval vysokou kvalitu turnaje.

V turnaji se ukázalo 11 družstev, které byly nalosovány do dvou skupin, do bojů o medaile zasáhly pouze týmy umístěny na 1. a 2. místě základních skupin. Tým Fakulty vojenského zdravotnictví (ve složení: major Martin Vácha, rotný Marcel Mareš, četaři Marek Fiala, Jiří Vetrák, Radek Hasal a desátníci Adam Pásler a Václav Novotný) byl nalosován do skupiny s týmy Vojenského zpravodajství, Hradní stáže „B“, 7. polní nemocnice a tradičním rivalem, týmem z UO Brno, který obhajoval loňské vítězství.

První zápas skupiny se nesl v duchu „zápas na rozehrání“ kdy jsme převálcovali tým ze 7. PN 5:1, ve druhém zápase jsme narazili na UO Brno, ze kterého jsme měli respekt, nicméně postupem času bylo zřejmé s jakým týmem a ambicemi tým FVZ do Prahy přijel. V konečném výsledku nekladl tým UO žádný odpor a byla z toho jasná výhra 4:1. Když 3. zápas ve skupině s Hradní stráží „B“ skončil remízou 0:0 a v posledním zápase jsme deklasovali tým Vojenského zpravodajství 7:2, byla z toho jasná 1. pozice ve skupině.

Do semifinále proti nám nastoupil tým Hradní stráž „A“, který se ukázal jako snadný soupeř a nakonec z toho byla jednoznačná výhra 4:0. Ve finále jsme narazili na tým Posádkového Velitelství Praha, tento tým byl hodně ambiciózní a velice silný, což potvrzovaly výsledky z předešlých ročníků. Nicméně naše odhodlání a síla týmu nedovolila soupeři ani jednu střelu na našeho brankáře a tak zápas skončil výsledkem 2:0 pro FVZ Hradec Králové. Letošní ročník ukázal s jak silným týmem FVZ momentálně disponuje.

FVZ získala i jedno individuální ocenění a to za nejlepšího střelce turnaje, kterým se stal čet. Radek HASAL – student 3. ročníku všeobecného lékařství.


Autor: Milan Rohlena​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa