Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurz pro vyšší důstojníky slavnostně ukončen

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Kurz pro vyšší důstojníky slavnostně ukončen

Počet shlédnutí: 682

31.1.2014 • Ve čtvrtek 30. ledna letošního roku se na půdě univerzitního Klubu uskutečnilo slavnostní vyřazení účastníků pětiměsíčního resortního kariérového Kurzu pro vyšší důstojníky (KVD). Celkem 27 příslušníků Armády ČR tak zakončilo další etapu ve zvyšování a rozšiřování svých profesních a velitelských schopností.

Všichni aktéři kurzu zvládli celou problematiku výtečně a naplnili tak kodex vyššího důstojníka. Navíc měli tu čest, převzít osvědčení o absolutoriu přímo z rukou prvního zástupce náčelníka Generálního štábu Armády ČR generálmajora Ing. Miroslava Žižky a prorektora pro vnitřní řízení plukovníka gšt. Ing. Miloslava Bauera, Ph.D.

Slavnostního ceremoniálu se taktéž zúčastnili velitel Velitelství výcviku - Vojenské akademie Vyškov brigádní generál Ing. Ján Kožiak, zastupující děkan Fakulty ekonomiky a managementu podplukovník Ing. Jaroslav Kozůbek, Ph.D., předseda akademického senátu Fakulty ekonomiky a managementu profesor PhDr. RSDr. František Hanzlík, CSc. a další vzácní hosté.

Zástupce náčelníka Generálního štábu Armády ČR Miroslav Žižka a prorektor pro vnitřní řízení Miloslav Bauer poté ve svých vystoupeních poukázali na potřebnost vzdělávání důstojnického sboru Armády ČR, potřebnost propojení teorie a praxe a naplňování etického kodexu vojáka. Poděkovali taktéž absolventům za aktivní přístup ke studiu a ocenili majora Ing. Michala Voltra a majora Ing. Silvestra Poláčka za dosažení nejlepších výsledků v kurzu.

Za absolventy poté promluvil major Michal Voltr, který ve svém vystoupení poděkoval zejména pedagogickému sboru Univerzity obrany, ale i externím lektorům z Generálního štábu Armády ČR za odborné vedení v průběhu kurzu.

  

Autor: Jiří Hanus​ a Roman Hanzlík​, foto: Roman Hanzlík​​​​​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa