Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na Gaudeamu Praha 2014

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany na Gaudeamu Praha 2014

Počet shlédnutí: 483

30.1.2014 • Ve dnech 28. a 29. ledna 2014 se na výstavišti Praha Holešovice konal již sedmý ročník evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2014. Tento veletrh byl jedním z významných zdrojů informací pro všechny zájemce o studium, zejména pak pro ty, kteří se rozhodují kam po maturitě. V průběhu veletrhu proběhly i účelné doprovodné programy napomáhající ulehčit rozhodování studentů.

K velké oblibě mezi uchazeči o studium patřil zejména program s názvem „Věda pro život“, který umožňuje budoucím studentům nahlédnout formou praktické demonstrace do náplně studia a zajímavostí, které se mohou na dané škole naučit. Dalším doprovodným programem zaměřeným na podporu studia v zahraničí byl program s názvem Tailor-Made Study Abroad. Tento program umožňuje sestavit „na míru šitou“ nabídku studia v zahraničí přímo na základě individuálních požadavků každého studenta. Nechyběly ani přednášky vystavujících škol o podmínkách a možnostech dalšího vzdělávání, které probíhaly v přednáškovém sále v pavilonu D.

Univerzita obrany na tak významné události nemohla chybět, a proto se zde prezentovala prostřednictvím svých zástupců, kteří seznámili všechny zájemce s aktuální nabídkou vojenských i civilních studijních oborů jednotlivých fakult, poskytli informace týkající se přijímacího řízení na akademický rok 2014/2015, průběhu studia, zabezpečení studentů a následného uplatnění našich absolventů v praxi. Samozřejmě představili i určitá specifika vztahující se ke studiu na této jediné vojenské vysoké škole v České republice. Po celou dobu konání veletrhu byli ve stánku č. 14 v pavilonu E přítomní i profesní poradci z Rekrutačního střediska Čechy, kteří zde zájemcům o vojenské studium a profesionální službu v Armádě ČR přiblížili administrativní proces nutný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání.

Středoškoláci, kteří již byli rozhodnuti pro vojenské studium na Univerzitě obrany, si mohli ihned na místě podat přihlášku a s příslušníky Rekrutačního střediska tak zahájit úkony nutné k povolání do služebního poměru. Této nabídky využilo na dvě desítky uchazečů.

Po oba dva dny byly Křižíkovy pavilony D a E, ve kterých akce probíhala, naplněny téměř k prasknutí. Zájem studentů o Univerzitu obrany byl značný a zástupci školy odpovídali na jednu otázku za druhou. Prezentace Univerzity obrany na veletrhu tak splnila svůj účel.

 

 

Autor: Roman Hanzlík

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa