Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO

Počet shlédnutí: 181

22.1.2014 • V sobotu 18. ledna 2014 pořádala Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany (FVZ UO) ve spolupráci s Lékařskou fakultou UK v Hradci Králové (LF UK) další den otevřených dveří pro potencionální zájemce o studium na této fakultě. V letošním akademickém roce se jednalo již o druhý termín dne otevřených dveří, který byl realizován ve stejném termínu jako termín dne otevřených dveří Lékařské fakulty UK v Hradci Králové. 

Přestože ráno počasí příliš cestování nepřálo, kdy mlhy s mírnou námrazou minimálně komplikovaly cestování účastníkům ze vzdálenějších destinací, našlo si cestu do Hradce Králové v průběhu celého dne téměř 300 zájemců o představení FVZ UO. 

 

 

 

Představení fakulty bylo pro zájemce připraveno ve dvou separátních částech – jedno dopolední a jedno odpolední. Dopolední část byla navíc rozšířena i o prezentaci zástupců FVZ UO na Dni otevřených dveří LF UK v Hradci Králové, kteří se snažili uchazečům o studium na civilní lékařské fakultě nabídnout i možnost studia na fakultě vojenské. V připraveném fakultním bloku představování byly naplánovány základní prezentace o fakultě, diskuze s vedením FVZ UO, zástupcem partnerské fakulty i se stávajícími studenty a se zástupci Unie studentů a přátel FVZ UO a následně i exkurze na vybraná pracoviště. V průběhu jednotlivých prezentací byli zájemci o studium a jejich rodiče seznámeni s možnostmi studia na naší škole i s konkrétními podmínkami přijímacího řízení na jednotlivé obory a podmínkami vstupu do AČR. 

V následné diskuzi byly velmi otevřené dotazy nejen na vlastní studium na fakultě, průběh přijímacího řízení včetně obávaného prověřování zdravotní způsobilosti, ale i na následné profesní uplatnění absolventů, závazky vůči armádě a schopnost armády zabezpečit adekvátní místo po ukončení studia. Samostatným okruhem otázek byla oblast možnosti a reálnosti využití volného času při studiu či největší úskalí v průběhu plnění studijních povinností. 

 

 

 

Po ukončení prezentací a diskuze většina návštěvníků využila možnosti prohlédnout si vybraná pracoviště fakulty. Exkurzi odborně na vysoké úrovni zabezpečovali zástupci jednotlivých kateder fakulty. Skupiny zájemců byly rozděleny dle zájmových studijních programů a při přesunech mezi těmito pracovišti je doprovázeli studenti preferovaných studijních programů FVZ, kteří v rámci ukázek následně prezentovali i vlastní ubytovací prostory. Doprovázející studenti byli ze strany zájemců využíváni k otevřené pokračující diskuzi a k získávání doplňujících informací a názorů z pohledu studujících.

S potěšením můžeme opět konstatovat, že Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO se letos díky všem zainteresovaným osobám vydařil. „Vydařenost“ prezentace fakulty můžeme posuzovat nejen díky relativně vysokému počtu účastníků této akce, ale i spokojeností potencionálních uchazečů a všech návštěvníků tohoto dne. Při odchodu návštěvníků bylo možné slyšet nejen slova chvály na bezproblémové, otevřené a zajímavé představení fakulty na tomto dni otevřených, ale i reálný zájem o studium na FVZ UO. Více než 30 vyplněných a přímo podaných přihlášek v připravené počítačové učebně, kde byla zabezpečena i účast příslušníků rekrutačního pracoviště z Pardubic pro nutné potvrzení registrace, svědčí o vysoké míře naplnění účelu dne otevřených dveří FVZ UO.  Pevně věříme, že i díky vydařenému dni otevřených dveří se nám v příštím akademickém roce podaří zachovat dostatečný zájem kvalitních uchazečů o studium na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany.


Autor: Miroslav Procházka, foto: Lenka Hrdličková​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa