Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany láká na novou studijní nabídku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany láká na novou studijní nabídku

Počet shlédnutí: 314

10.1.2014 • Ve čtvrtek 9. ledna 2014 se otevřely zájemcům o vysokoškolské studium na Univerzitě obrany brány kasáren na ulici Šumavská. Tradiční Den otevřených dveří přilákal několik stovek středoškoláků, kteří zvažují studium na jediné vojenské vysoké škole v České republice.

Představitelé dvou brněnských fakult, Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií, spolu s příslušníky Centra jazykové přípravy a Centra tělesné výchovy a sportu, seznámili uchazeče o vojenské i civilní studium s podrobnými informacemi o otevíraných studijních oborech, zejména pak zájemce o vojenské prezenční studium s nově otevíranými souvislými magisterskými studijními programy, dále pak poskytli informace týkající se přijímacího řízení, průběhu studia, zabezpečení studentů a následného uplatnění absolventů v praxi. Všechny informace byly poskytovány po celý den, a to ve dvou dopoledních a v jednom odpoledním běhu.

Mezi jednotlivými běhy byl návštěvníkům přiblížen život na Univerzitě obrany prostřednictvím ukázek učeben a laboratoří v nově zrekonstruovaném objektu budovy č. 9, kde příslušníci z Katedry zbraní a munice, Katedry bojových a speciálních vozidel a Katedry ženijních technologií, přednesli své poslání a představili své prostory, ve kterých provádějí výzkumnou činnost, a také probíhá výuka.

Zájemci o studium, Jan Beránek a Jan Michálek z Gymnázia Jana Blahoslava v Ivančicích, řekli: „Jsme sice ve třetím ročníku, ale už víme, že chceme studovat na Univerzitě obrany. Využili jsme možnosti otevřených učeben a laboratoří a přijeli se sem podívat. Jsme velmi mile překvapeni a už se těšíme, až tu budeme jednou studovat.“

Na nástupišti v kasárnách Šumavská byla k nahlédnutí taktéž statická expozice vojenské techniky Armády České republiky. V nafukovacích halách byly příslušníky Katedry zbraní a munice provedeny ukázky moderních ručních zbraní AČR. Učitelé z Katedry komunikačních a informačních systémů seznámili zájemce s nejnovějšími komunikačními prostředky v AČR a ukázku taktického simulátoru VBS2, který slouží k přípravě studentů, předvedli příslušníci Katedry vojenského managementu a taktiky. Nechyběly ani akční ukázky z výcviku taktické skupiny COMMANDOS či boje zblízka MUSADO MCS. Všichni návštěvníci Dne otevřených dveří si mohli pochutnat na pravém vojenském guláši.

Středoškoláci, kteří již byli rozhodnuti pro vojenské studium na Univerzitě obrany, si mohli hned přímo na místě podat přihlášku a s příslušníky Rekrutačního střediska Morava zahájit úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání.


Fotogalerie:  Den otevřených dveří UO 9. 1. 2014​​

 

Autor: Roman Hanzlík, foto: Marek Žižlavský​​ ​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa