Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Katedra logistiky zajišťuje workshop „Logistická podpora praporu“

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Katedra logistiky zajišťuje workshop „Logistická podpora praporu“

Počet shlédnutí: 321

19.12.2013 •  Ve dnech 16. až 19. prosince 2013 proběhl na Katedře logistiky (K-104) Fakulty ekonomiky a managementu workshop „Logistická podpora praporu“ pro příslušníky útvarů 4. brigády rychlého nasazení. Cílem workshopu bylo zdokonalit příslušníky logistiky štábů praporů 4. brn v oblasti plánování a řízení logistické podpory v rámci přípravy brigádního úkolového uskupení.

Na zajištění, plánování a realizaci workshopu se podíleli pplk. Ing. Václav Zajíček a kpt. Ing. Michal Zelenák z Katedry logistiky Fakulty ekonomiky a managementu. Nemalou měrou se také zapojilo Centrum simulačních a trenažérových technologií (CSTT) v Brně. 

Účastníci workshopu byli seznámeni s problematikou logistické podpory při zajištění různých druhů bojové činnosti. Těžiště přípravy bylo zaměřeno na formování praktických schopností příslušníků logistiky štábu praporů při hodnocení logistické situace, následné analýzy a tvorby plánů logistické podpory.

Workshop, s využitím připravené dokumentace cvičení „Přesun a obrana praporu“ přispěl ke štábní přípravě účastníků. Výstupem činnosti cvičících v průběhu workshopu byly nejen informace pro štáb v průběhu plánování logistické podpory, podklady pro rozhodnutí velitele praporu podložené nezbytnými kalkulacemi, ale také zpracování dokumentace v podobě návrhu přílohy rozkazu velitele BÚU „Logistická podpora“. 

Cíl workshopu byl naplněn, což potvrdily nejen názory účastníků kurzu, ale především i samotný průběh workshopu.


Autor: Michal Zelenák​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa