Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahraniční studenti Erasmus měli možnost se seznámit s ručními zbraněmi AČR

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Zahraniční studenti Erasmus měli možnost se seznámit s ručními zbraněmi AČR

Počet shlédnutí: 387

16.12.2013 • V úterý 3. prosince 2013 se skupina zahraničních studentů, kteří na Fakultě ekonomiky a managementu studují v zimním semestru akademického roku 2013/2014 v rámci programu Erasmus, zúčastnila prezentace a ukázky zbraní užívané vojáky Armády České republiky. Ukázku pro zahraniční studenty připravili dva patroni Erasmus, kteří jsou vojenskými studenty Fakulty ekonomiky a managementu. 

Ukázky se zúčastnili jak vojenští, tak i civilní studenti. Prezentace byla rozdělena do dvou části. V první části byli studenti seznámeni se zbraněmi užívanými v současné době v AČR. Byla jim představena nová 5.56 mm útočná puška CZ 805 BREN i její předchůdce 7.62 mm samopal Sa vz. 58. Mimo uvedených dvou zbraní, byli studenti také seznámeni s pistolemi a 7.62 mm univerzálním kulometem UK-L vz. 59.

Ve druhé části si studenti mohli osahat zbraně i s příslušenstvím a za asistence přednášejících si také vyzkoušeli zbraň rozebrat a zase složit. Vojenští studenti tak měli možnost poznat nové zbraně a porovnat je s vlastními zbraněmi, které jsou užívány v jejich armádách. Ukázka byla zahraničními studenty Erasmus hodnocena velmi pozitivně. Měli možnost se prakticky seznámit se zbraněmi a vyzkoušet si, jak je taková útočná puška poměrně těžká a jak se rozkládá a skládá.


Autor: Jakub Sláma​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa