Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Velitelské shromáždění rektora-velitele Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Velitelské shromáždění rektora-velitele Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 169

11.12.2013 • V úterý 10. prosince 2013 se konalo velitelské shromáždění, na němž rektor-velitel Univerzity obrany upřesnil hlavní úkoly univerzity v následujícím roce. Jednání se zúčastnili členové managementu školy, zástupci složek rektorátu, vedoucí představitelé fakult, ústavu, center a kateder Univerzity obrany a studenti na velitelských funkcích. 

Na úvod velitelského shromáždění vystoupil rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a zaobíral se výsledky, které byly dosaženy v roce 2013. Zdůraznil, že bylo upevněno postavení a zvýšen respekt univerzity v podmínkách rezortu ministerstva obrany, zejména ve vztahu k Armádě ČR. Připomněl, že byla implementována nová Strategie vzdělávání do podmínek UO a ve spolupráci s VHÚ Praha zahájena výuka vojensko-humanitních předmětů.

„Byly vytvořeny podmínky pro sdílení schopností v oblasti vzdělávání, provedeno sloučení jazykových pracovišť MO a UO či transformace logistiky v kvesturu,“ jmenoval rektor některé dosažené úspěchy roku 2013. Brigádní generál Přikryl informoval přítomné také o aktuálním dění. Ve svém proslovu se podrobněji věnoval novele zákona 221/1999, Sb. o vojácích z povolání a jejích dopadech na kariéru vojáka z povolání z pohledu Univerzity obrany. 

Dále rektor hovořil o samotných prioritách roku 2014. „Je důležité vytvořit podmínky a provést vnitřní transformaci součástí umožňující dlouhodobé naplňování komplexní strategie vzdělávání na UO a tím vytvořit podmínky pro dlouhodobou personální a finanční stabilizaci školy a dílčí investiční rozvoj,“ prohlásil a dále se věnoval podrobnému vyjmenování cílů roku 2014.

Mezi dílčími prioritami pro rok 2014 jmenoval kupříkladu nutnost zahájení realizace studijních programů 2014 a Kurzu vyšších důstojníků a Kurzu Generálního štábu v novém pojetí, přípravu a akreditaci komplementárních studijních programů 2015, zvýšení kvality výuky. Hovořil také o vytvoření podmínek pro zformování dlouhodobě stabilních struktur a o zřízení školního pluku.

Na závěr rektor uvedl, že místo Univerzity obrany jako státní vojenské vysoké školy je nezastupitelné v návaznosti na specifickou potřebu přípravy personálu pro obranu a bezpečnost ČR. „UO má vytvořeny podmínky pro dlouhodobé naplňování potřeb přípravy personálu pro obranu a bezpečnost ČR. Jedinečnost UO je dána přidanou hodnotou ke vzdělávání, která je nerealizovatelná v podmínkách jiných vysokých škol ČR,“ prohlásil generál a dodal, že perspektiva a prosperita Univerzity obrany je závislá na kvalitě absolventů. V druhé části velitelského shromáždění rektora-velitele UO prorektoři a zástupci rektora představili hlavní úkoly na rok 2014 v rámci svých úseků a zabývali se dílčími problémy a změnami v životě Univerzity obrany.

 

Autor: Markéta Malá​, Foto: Hynek Piskač

 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa