Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO

Počet shlédnutí: 74

9.12.2013 • Ve čtvrtek 5. prosince 2013 pořádala Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany (FVZ UO) ve spolupráci s Lékařskou fakultou UK v Hradci Králové (LF UK) a Farmaceutickou fakultou UK v Hradci Králové (FaF UK) již tradiční den otevřených dveří pro potencionální zájemce o studium na této fakultě. V letošním akademickém roce se jednalo o první termín dne otevřených dveří, který je realizován jednotně pro celou Univerzitu obrany. Přestože se jednalo o pracovní den a začalo mírně mrazivé počasí, které komplikovalo cestu účastníkům ze vzdálenějších destinací, našlo si cestu do Hradce Králové více než 150 zájemců o představení FVZ UO.

V připraveném bloku představování byly naplánovány základní prezentace o fakultě, diskuze s vedením FVZ UO, zástupci partnerských fakult (LF UK a FaF UK) i se stávajícími studenty a se zástupci Unie studentů a přátel FVZ UO a následně i exkurze na vybraná pracoviště. V průběhu jednotlivých prezentací byli zájemci o studium seznámeni s možnostmi studia na naší škole i s konkrétními podmínkami přijímacího řízení na jednotlivé obory a podmínkami vstupu do AČR. V následné diskuzi byly velmi otevřené dotazy nejen na vlastní studium na fakultě, průběh přijímacího řízení ale i na následné profesní uplatnění, závazky vůči armádě a případnou možnost či nutnost účasti v zahraničních misích. Samostatným okruhem otázek byla oblast náročnosti kurzu základní přípravy před nástupem na Univerzitu obrany a reálnost využití volného času či největší úskalí při studiu.

Po ukončení diskuze využila většina návštěvníků možnosti exkurze na vybraných pracovištích fakulty, kterou odborně zabezpečovali na vysoké úrovni pracovníci jednotlivých kateder fakulty. Skupiny zájemců při přesunech mezi těmito pracovišti doprovázeli studenti jednotlivých studijních programů FVZ, kteří v rámci ukázek následně prezentovali i vlastní ubytovací prostory. Doprovázející studenti byli ze strany zájemců využíváni k pokračující diskuzi a k získávání doplňujících informací a názorů z pohledu studujících.

S přiměřenou mírou sebechvály a s potěšením lze konstatovat, že den otevřených dveří na Fakultě vojenského zdravotnictví UO se letos vydařil. „Vydařenost“ nelze měřit jen relativně vysokým počtem účastníků této akce, ale i spokojeností potencionálních uchazečů. Z více míst bylo při odchodu slyšet, že nejen podmínky studia na naší škole, ale i bezproblémové, otevřené a zajímavé představení fakulty na tomto dni otevřených dveří mohou být motivem k podání přihlášky na naši fakultu. Více než 30 vyplněných a přímo podaných přihlášek v připravené počítačové učebně, kde byla zabezpečena i účast příslušníků rekrutačního pracoviště z Pardubic pro nutné potvrzení registrace, svědčí o vysoké míře naplnění účelu dne otevřených dveří FVZ UO.  Pevně věříme, že i díky vydařenému dni otevřených dveří se nám v příštím akademickém roce podaří zachovat dostatečný zájem o studium na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany.

Autor: Miroslav Procházka, foto: Lenka Hrdličková​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa