Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se představila na Dni otevřených dveří

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se představila na Dni otevřených dveří

Počet shlédnutí: 577

5.12.2013 • Ve čtvrtek 5. prosince 2013 se v brněnských kasárnách na ulici Šumavská sešlo několik stovek zájemců, kteří se přišli seznámit s nabídkou studia Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií. Univerzita obrany pořádala již tradiční Den otevřených dveří. 

Představitelé obou zmíněných fakult, vedoucí kateder, personalisté a zástupci odborných center poskytovali zájemcům informace o přijímacím řízení, obsahu přijímacích zkoušek, průběhu a skladbě studia, zabezpečení studentů a možnostech uplatnění absolventů Univerzity obrany. Úvodní přednášky o možnostech studia na brněnských fakultách Univerzity obrany se konaly v posluchárnách v objektu kasáren v ulici Šumavská č. 2.

Den otevřených dveří Univerzity obrany i tentokrát přilákal stovky zájemců z řad středoškoláků ze všech koutů republiky. Středoškoláci, kteří se rozhodli pro vojenské studium na Univerzitě obrany, si mohli přímo na místě podat přihlášku a s příslušníky Rekrutačního střediska Morava zahájit úkony nutné k povolání do služebního poměru vojáka z povolání. 

Možnosti podat si přihlášku přímo v kasárnách Šumavská využil kupříkladu Jan Hlásek z Hradce Králové. „Mám zájem o studium na Fakultě vojenských technologií, konkrétně mě baví informatika. Věnoval jsem se jí už na střední škole a dovedu si v tomto oboru představit svou budoucnost,“ prozradil Hlásek. O studium na FVT má zájem také Štěpán Polák, který si na Den otevřených dveří přišel zjistit více informací o oboru, který jej prozatím nejvíc zaujal – Zbraně a munice.

Perspektiva studia na Fakultě ekonomiky a managementu upoutala zájem Jana Tošera, který do Brna přicestoval z Vysočiny, konkrétně z města Jihlava. Do učebny, kde bylo prezentováno studium na Fakultě ekonomiky a managementu, se dostavilo o něco větší procento dívek než do posluchárny Fakulty vojenských technologií. Skupina tří studentek z Uherského Hradiště si zjišťovala informace předem na webu a na Dni otevřených dveří se středoškolačky ptaly už jen na konkrétní údaje. Těšily se také na guláš, neboť dietu prý žádná z nich nedrží. 

Pravý vojenský guláš na prezentaci Univerzity obrany nemohl chybět a vysloužil si pochvalu mnohých účastníků. V chladném prosincovém dni přišel vhod také horký čaj. K zpestření Dne otevřených dveří přispěl doprovodný program, v němž předvedli vojenské ukázky boje zblízka a taktického výcviku studenti ze skupiny COMMANDOS a MUSADO MCS. 

Ve stejný den, 5. prosince 2013, se otevřela středoškolákům a jejich rodičům také Fakulta vojenského zdravotnictví v Hradci Králové, která podobně jako obě brněnské fakulty představila zájemcům možnosti studia v akademickém roce 2014/2015. Uchazeči o studium na této fakultě si rovněž mohli hned na místě podat přihlášku ke studiu.

 


Video:  Den otevřených dveří 5. 12. 2013​​​​



Autor: Markéta Malá​

 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa