Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti UO se zúčastnili soutěže na Slovensku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti UO se zúčastnili soutěže na Slovensku

Počet shlédnutí: 21

26.11.2013 • Studentská tvůrčí činnost je všeobecně chápána jako významná součást vzdělávacího procesu s cílem motivovat studenty k samostatné tvůrčí činnosti. Ti nejlepší mají možnost reprezentovat Univerzitu obrany v zahraničí, přičemž v letošním roce proběhla soutěž také ve Slovenské republice. Pozvání našim studentům zaslal děkan Fakulty speciální techniky z Trenčínské univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíně.

Všechny studentské práce byly prezentovány v jedné sekci. Celkem se konference zúčastnilo 11 studentů ze Slovenské a České republiky konkrétně z Trenčínské univerzity Fakulty speciální techniky, Akademie ozbrojených sil Slovenské republiky Liptovský Mikuláš, Univerzity obrany v Brně a Technické univerzity ve Zvolenu. Soutěžní práce byly zaměřeny zejména do oblasti konstrukce a výroby speciální techniky, inženýrství strojů a zařízení a zbraňové systémy. Za Univerzitu obrany se zúčastnili rotmistr Bc. Adam Švásta, desátník Bc. Miroslav Hovorka a desatník Mario Šafárik. V komisi pracovali – předseda prof. Peter Droppa z AOS Liptovský Mikuláš a členové komise doc. Miroslav Janošek z UO Brno, Ing. Daniela Kalincová z TU ve Zvolenu, Ing. Ivan Kopecký, Ing. Zuzana Janíková a Ing. Ján Štrba z Trenčínské univerzity.

Vědeckou konferenci studentů zahájil proděkan pro sociální péči a spolupráci s praxí Ing. Štefan Pivko, PhD. Stanovená komise hodnotila kvalitu, odbornou úroveň a výsledky, ke kterým jednotliví studenti dospěli. Dalšími kritérii hodnocení byl přínos pro rozvoj studijního oboru, aktuálnost pro civilní, vojenskou a celospolečenskou praxi, úroveň prezentace a prezentovaných znalostí z řešené problematiky. Komise hodnotila i přesvědčivost jednotlivých vystupujících, schopnost argumentace a obhajoby svých názorů a zjištěných poznatků.

Po poradě komise byly vyhlášeny následující výsledky:

1. místo kadet Martin Hanulík se soutěžní prací „Modelování odpružení vozidla Škoda Octavia v programu LS-Dyna“.

2. místo Bc. Tomáš Lukáč se soutěžní prací „Možnosti rekonstrukce 7,62 mm univerzálního kulometu vz. 59 na náboj 7,62x51 NATO“.

3. místo obsadili 2 studenti - des. Bc Miroslav Hovorka se soutěžní prací „Konstrukce a využití multifunkčního displeje u letounu L-159 ALCA“ a Bc. Božena Kolačná s prací „Bioplynová stanice a její uplatnění v regionální strategii zásobování energií“.

Během fakultního kola soutěže o nejlepší studentskou vědeckou a odbornou práci panovala přátelská a tvůrčí atmosféra, ve které se studenti a vědeckopedagogický sbor zúčastněných univerzit mohl nerušeně soustředit na odbornou vědeckou problematiku přednášenou studenty a promýšlet další směry rozvoje v daných oblastech. V závěru soutěže všichni zúčastění studenti obdrželi diplom za vzornou reprezentaci svých univerzit a byli pozváni na konferenci studentů, která se bude konat v květnu příštího roku na Technické univerzitě ve Zvolenu.

 

Autor: Miroslav  Janošek 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa