Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva z Vojenské technické akademie v Hanoji

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Návštěva z Vojenské technické akademie v Hanoji

Počet shlédnutí: 340

28.11.2013 • Ve středu 27. listopadu 2013 zavítala na Univerzitu obrany v rámci své návštěvy České republiky delegace z Vietnamu, a to z Vojenské technické akademie v Hanoji. Středem zájmu byly tentokrát simulační technologie.

Delegaci vedenou ředitelem Ústavu simulačních technologií Vojenské technické akademie v Hanoji panem Dao Chi Thanh přivítal mluvčí Univerzity obrany podplukovník RSDr. Vladimír Šidla, CSc. Na úvod seznámil vietnamskou delegaci, v níž pana ředitele doplnili zástupce vedoucího Fakulty zbraní VTA Mai Quang Huy, zaměstnanci Ústavu simulačních technologií VTA Nguyen Trung Kien a Vuong Anh Tuan a pracovník Sekce mezinárodní spolupráce Ministerstva vědy a technologií VSR Do Xuan Anh s postavením, úlohou a možnostmi Univerzity obrany.

Během pobytu na Univerzitě obrany delegace postupně navštívila Katedru letectva FVT, Katedru vojenského managementu a taktiky FEM a na závěr Katedru zbraní a munice FVT, kde se seznámili s rozsahem, účelem a možnostmi využívání simulačních technologií na příslušných pracovištích.

Asi největší zájem vzbudila prezentace vedoucího vědeckého prácovníka Katedry zbraní a munice pplk. Ing. Romana Vítka, Ph.D. Pozornost si zasloužily především výsledky vědecké práce katedry spojené se sledováním přesnosti palby a zaměřovačem pro zbraňové systémy. Možná se na tomto poli dočkáme větší spolupráce mezi oběma školami.

Autor: Stanislav Poráň

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa