Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Setkání Studentského klubu AFCEA s představiteli české pobočky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Setkání Studentského klubu AFCEA s představiteli české pobočky

Počet shlédnutí: 777

26.11.2013 • Na Univerzitě obrany se v úterý 19. listopadu 2013 uskutečnilo setkání členů Studentského klubu AFCEA na Univerzitě obrany s představiteli České pobočky AFCEA. Za Českou pobočku AFCEA se setkání zúčastnil prezident pobočky Ing. Josef Strelec a viceprezident pro programovou činnost Ing. Tomáš Müller. Hosty přivítal rektor-velitel UO brigádní generál profesor Bohuslav Přikryl. Setkání se účastnil kromě rektora-velitele také prorektor pro marketing a vnější vztahy brigádní generál v zál. profesor Rudolf Urban.

Rektor-velitel Univerzity obrany přivítal přítomné hosty a zahájil jednání. Ve svém úvodním vystoupení seznámil s historií vzniku studentského klubu na Univerzitě obrany. Prezident České pobočky AFCEA Ing. Josef Strelec přítomným připomenul historii vzniku organizace AFCEA International, kterou je Česká pobočka AFCEA součástí. Organizace AFCEA International vznikla v roce 1946 ve Spojených státech amerických na základě snahy příslušníků Spojovacího vojska amerických vzdušných sil vytvořit nezávislé odborné fórum zabývající se otázkami komunikačních, elektronických a informačních systémů nejen v podmínkách ozbrojených a bezpečnostních sil.

Prezident Studentského klubu AFCEA na Univerzitě obrany podplukovník Petr Hrůza shrnul činnost studentského klubu od jeho vzniku. Vyzdvihl především aktivní činnost studentů modulu Kybernetická bezpečnost nejen při reprezentaci studentského klubu, ale zejména prezentací svých výsledků na mezinárodních konferencích. Nejlepšího výsledku dosáhl student třetího ročníku Lubomír Almer, který se zúčastnil ve Varšavě již 5. ročníku AFCEA studentské konference a zároveň 10. ročníku mezinárodní konference pro studenty a mladé vědce zaměřené na elektroniku a telekomunikace. V rámci konference se konalo Studentské symposium, kde se náš student Lubomír ALMER umístil v kategorii "Best paper in AFCEA Young Scientists group" na třetím místě. Tímto mu děkujeme za reprezentaci studentského klubu a školy. Více o činnosti studentského klubu se můžete dočíst na stránkách internetových zde (http://www.unob.cz/studium/Stranky/AFCEA_cinnost.aspx).

Na závěr seznámil přítomné viceprezident pro programovou činnost Ing. Tomáš Müller s plánem akcí na rok 2014. Z významnějších akcí lze zmínit konferenci „Future Crises“ (15. - 17. 10. 2014 v Praze), „TechNet International a C4ISR Industry Conference NATO“ s již 6. ročníkem „AFCEA Europe Student Conference“ (24. – 27. 3. 2014 v Bukurešti) a bezpečnostní seminář „V-4 – Kybernetická bezpečnost“. Tento seminář se uskuteční při příležitosti otevření Vládního pracoviště CERT v ČR na jaře 2014 v Brně.

Setkání se zúčastnili také noví členové studentského klubu. Studentský klub AFCEA na Univerzitě obrany má 5 zakládajících členů a 9 nových členů. Zájem o informace o činnosti klubu z řad studentů se zvýšil. Důvodem je zaměření organizace AFCEA a činnosti studentského klubu do oblasti bezpečnosti, hlavně do oblasti kybernetické bezpečnosti jak ve vojenském, tak i v civilním prostředí. 

 

Autor: Petr Hrůza, foto: Marek Žižlavský 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa