Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Představitelé ČR v unijních institucích navštívili Univerzitu obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Představitelé ČR v unijních institucích navštívili Univerzitu obrany

Počet shlédnutí: 19

26.11.2013 • Univerzitu obrany v pondělí 25. listopadu 2013 navštívili vojenský představitel České republiky při NATO a EU generálmajor Jiří Baloun a stálý představitel ČR v Politickém a bezpečnostním výboru EU velvyslanec David Konecký. Hosty přivítal rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl.

Generálmajor Jiří Baloun zastával mezi lety 2008 až 2011 post ředitele sekce plánování sil Ministerstva obrany. Od 1. srpna 2011 byl jmenován do funkce vojenského představitele České republiky při NATO a EU. Velvyslanec David Konecký se ujal úřadu stálého představitele České republiky v Politickém a bezpečnostním výboru Evropské unie v Bruselu 15. srpna 2013. Předtím zastával od roku 2011 post ředitele odboru Společné zahraniční a bezpečnostní politiky Evropské unie na Ministerstvu zahraničních věcí v Praze.

Setkání s generálmajorem Balounem a velvyslancem Koneckým se účastnili kromě rektora-velitele také prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt.  Miloslav Bauer, prorektor pro vzdělávání a záležitosti studentů profesor Zdeněk Zemánek, prorektor pro vědeckou a expertní činnost plukovník Martin Macko, prorektor pro marketing a vnější vztahy brigádní generál v zál. profesor Rudolf Urban. Dále byl přítomen zástupce rektora-kvestor plukovník gšt. Milan Lauber, zástupce rektora plukovník gšt. Josef Trojan a děkani Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií.

Ve svém úvodním vystoupení seznámil rektor-velitel Univerzity obrany generálmajora Balouna a velvyslance Koneckého se strukturou univerzity, její dislokací, vedením a systémem přípravy vojenských profesionálů Armády České republiky. Rektor blíže objasnil také poslání a vize univerzity, novou vzdělávací strategii Univerzity obrany a věnoval se také profilu absolventů UO v porovnání s jinými univerzitami.

„Absolvent Univerzity obrany je nejen univerzitně vzdělán, přidanou hodnotou je také profesní a jazyková připravenost. Náš absolvent je také fyzicky zdatný a morálně vyspělý. Důležité je rozvíjet osobnost budoucího vojáka-velitele,“ sdělil brigádní generál Přikryl, který vzpomenul také na blížící se výročí. „V příštím roce oslavíme 10. výročí našeho založení,“ prozradil hostům rektor-velitel Univerzity obrany.

Následující dvě prezentace přednesli děkan Fakulty ekonomiky a managementu plukovník Vladan Holcner a děkan Fakulty vojenských technologií plukovník Libor Dražan. O fakultě vojenského zdravotnictví hovořil v úvodním projevu rektor-velitel UO. Děkan FEM plukovník Holcner i děkan FVT plukovník Dražan prezentovali hlavní charakteristiky fakult, představili jejich strukturu a věnovali se studijní a vědecké činnosti fakult.

V diskuzi, která po vystoupeních následovala, se velvyslanec Konecký ptal zejména na uplatnění studentů po absolvování školy. Generálmajora Jiřího Balouna zajímal mimo jiné Kurz Generálního štábu, který je vyučován na Univerzitě obrany a poskytuje nejvyšší vojenské vzdělání v České republice.

 

Autor: Markéta Malá

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa