Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Exkurze zahraničních studentů Erasmus do vzdělávacího zařízení Hasičského záchranného sboru

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Exkurze zahraničních studentů Erasmus do vzdělávacího zařízení Hasičského záchranného sboru

Počet shlédnutí: 491

26.11.2013 • Ve čtvrtek 14. listopadu 2013 se skupina zahraničních studentů, kteří na Fakultě ekonomiky a managementu studují v zimním semestru akademického roku 2013/2014 v rámci programu Erasmus, zúčastnili již druhé odborné exkurze. Výklad do angličtiny tlumočil Mgr. Pavel Svoboda, dále studenty doprovodili major Ing. Jan Kyselák, Ph.D. z katedry ochrany obyvatelstva a Ing. Hana Vlachová. Ph.D. z děkanátu fakulty.  

Exkurze se uskutečnila v Zařízení Tišnov, které je vzdělávacím zařízením Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, a byla rozdělena do tří částí. První částí byla přednáška o skladovacích kapacitách Hasičského záchranného sboru, kterou provedl Ing. Němeček. Seznámil studenty se systémem skladování materiálu pro humanitární pomoc a možnostmi jeho využití.

Další částí byla návštěva chemické laboratoře a radiologické laboratoře. V chemické laboratoři por. Ing. Jan Hrdlička studentům předvedl praktickou ukázku testování vzorků na obsah methanolu. Třetí částí měla být prohlídka vozového parku a mobilní laboratoře, posádka však byla odvolána k výjezdu. Vzhledem k tomu, že v pracovní době má výjezdová skupina povinnost uskutečnit výjezd do 20 minut, nebylo možné tuto část exkurze realizovat. Studenti měli alespoň možnost vidět, jak důležitá tato součást Hasičského záchranného sboru je a jak rychle jsou hasiči schopní vyrazit do akce.

Fakulta ekonomiky a managementu by tímto chtěla poděkovat za spolupráci majoru Dankovičovi, vedoucímu Zařízení Tišnov, že exkurzi studentům umožnil, a zaměstnancům, kteří se studentům věnovali.

 

Autor: Hana Vlachová

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa