Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Prezident jmenoval lékaře Petra Pazdioru profesorem

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Prezident jmenoval lékaře Petra Pazdioru profesorem

Počet shlédnutí: 79

12.11.2013 • Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval v úterý 5. listopadu 2013 na návrh Vědecké rady Univerzity obrany doc. MUDr. Petra Pazdioru, CSc. profesorem pro obor hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie. Rozhodnutí prezidenta republiky předal jmenovanému ministr obrany Vlastimil Picek.

Docent Petr Pazdiora, který pracuje na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni, se stane profesorem s účinností od 1. prosince 2013. Profesorské řízení s docentem Petrem Pazdiorou bylo zahájeno loni 26. listopadu a přednášku pronesl v Hradci Králové letos 28. ledna na téma „Koncepce vědecké práce a výuky v oboru Hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie“.

Vědecká rada Univerzity obrany projednala výsledky řízení ke jmenování profesorem v dubnu 2013 a bylo rozhodnuto předložit návrh k jmenování Pazdiory profesorem prostřednictvím rektora ministrovi obrany. Ministr v září 2013 návrh předložil prezidentu republiky a informoval o tom také předsedu vlády ČR. Jmenovací dekret převezme Petr Pazdiora na ministerstvu obrany.

Další kandidáty na profesory by mělo navrhnout ministerstvo školství. Kandidáti jsou doporučeni separátně, neboť Univerzita obrany nespadá pod tento resort ale pod ministerstvo obrany. Seznam budoucích profesorů, které navrhuje ministerstvo školství, se během několika týdnů ještě zřejmě o pár desítek jmen rozšíří.

 

Autor: Markéta Malá, foto: archiv LF UK

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa