Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
XX. ročník veletrhu Gaudeamus 2013

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

XX. ročník veletrhu Gaudeamus 2013

Počet shlédnutí: 852

7.11.2013 • Tento týden probíhá na brněnském výstavišti 20. ročník veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2013. Veletrh nabízí řadě vysokých škol možnost prezentovat se. Jak jsme již informovali, o stánek Univerzity obrany je mezi návštěvníky velký zájem. 

Ve stánku č. 72 v pavilonu G1 pracovníci Univerzity obrany z Fakulty ekonomiky a managementu, Fakulty vojenských technologií a Fakulty vojenského zdravotnictví spolu se studenty informují uchazeče o studiu na naší škole. Jak se ukázuje, zájemců, kteří se chtějí stát studenty Univerzity obrany, je velmi mnoho. Osmnáctiletý Ondřej Ulrich se učí na vojenské střední škole v Moravské Třebové a láká ho Fakulta vojenských technologií: „Ještě nevím přesně, který modul bych rád studoval, ale chtěl bych právě na Fakultě vojenských technologií. Rád bych si udělal zkoušku STANAG z angličtiny, abych měl co nejvíce bodů na přijímačkách. S tělocvikem problém nemám, ty limity se mi zdají docela nízké. Matematika snad taky půjde.“

Návštěvníci stánku expozice UO se mohli rovněž zúčastnit soutěže, kterou pro ně připravili pracovníci Univerzity obrany. Ceny pro výherce jsou: návštěva 22. základny letectva v Náměšti nad Oslavou, sportovně lezecké dopoledne na lezecké stěně v prostoru tělocvičny Staňkova a dvoudenní výcvik s taktickou skupinou Commandos na Brněnské přehradě.

K výherkyním patřily i dvě studentky jazykové školy v Miroslavi. Lucie Štrajtová má zájem o studium na Fakultě ekonomiky a managementu a Kateřinu Ševčíkovou zase láká Fakulta vojenského zdravotnictví. „Ano, zvažujeme studium na těchto fakultách. Informace o přijímačkách máme a uvidíme. Jinak jsme moc rády, že jsme vyhrály jednu z vašich cen. Vybraly jsme si sportovně lezecké dopoledne, protože máme lezení rády. Chodíme na stěnu ve volném čase, tak se velmi těšíme,“ prozradily studentky.


Video:  UO na veletrhu GAUDEAMUS 2013​​

 

Autor: Jiřina Polcrová, foto: Markéta Malá

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa