Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Exkurze zahraničních studentů Erasmus u složek Integrovaného záchranného systému v Brně

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Exkurze zahraničních studentů Erasmus u složek Integrovaného záchranného systému v Brně

Počet shlédnutí: 868

5.11.2013 • Ve čtvrtek 24. října 2013 se skupina zahraničních studentů, kteří na Fakultě ekonomiky a managementu studují v zimním semestru akademického roku 2013/2014 v rámci programu Erasmus, zúčastnili odborné exkurze. Výklad do angličtiny tlumočila Mgr. Jana Rozsypálková, dále studenty doprovodili major Ing. Jan Kyselák, Ph.D. z katedry ochrany obyvatelstva a Ing. Hana Vlachová. Ph.D. z děkanátu fakulty. 

Exkurze byla rozdělena do dvou částí. První část zahrnovala prohlídku techniky a speciálního vybavení používaného Hasičským záchranným sborem. Jako již posledních několik semestrů se exkurze opět konala u Územního odboru Brno, Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje na požární stanici Lidická.

Studenti byli seznámeni s technickými prostředky, které hasiči používají v jednotlivých situacích, ke kterým jsou volaní. Některé z věcí si mohli studenti osobně vyzkoušet. Všechny účastníky exkurze zaujala možnost vyzkoušet si hašení na malém modelu domku. Zjistili, že zasáhnout proudem vody požadované místo není vůbec jednoduché.

Druhou částí exkurze byla návštěva krytů pod kopcem Špilberk, které byly vybudované v 50. letech 20. století. Přestože dnes již slouží jako muzeum, stále si zachovávají svou funkčnost, např. fungující vzduchotechniku. Studenti měli možnost na vlastní oči vidět věci, o kterých se v rámci svých specializací učí. Všichni bez rozdílu se zdáli být exkurzí zaujatí a s jejím výsledkem spokojení.

Fakulta ekonomiky a managementu by tímto chtěla poděkovat za spolupráci majoru Bc. Tomáši Richterovi, veliteli centrální požární stanice Lidická, že exkurzi studentům umožnil, a příslušníku hasičského záchranného sboru Martinu Horákovi, který studenty provázel. Fakulta dále děkuje Bc. Gabrielu Petrovi, vedoucímu Odboru správy majetku magistrátu města Brna, a panu Jiřímu Geidlovi, který studenty krytem provedl.


Autor: Hana Vlachová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa