Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurz pro vysoké indické důstojníky opět na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Kurz pro vysoké indické důstojníky opět na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 815

31.10.2013 • Ve středu 30. října 2013 opět po roce navštívila Univerzitu obrany skupina učitelů a frekventantů Vyššího kurzu řízení obrany z Indie v doprovodu přidělence obrany Indie v České republice plukovníka Pawana Kumara. Pětadvacetičlenná skupina vedená air commodorem Bavisetti Chandra Sekharem do Brna přijela v rámci své poznávací a vzdělávací cesty po České republice.

Na Univerzitě obrany hosty z Indie jménem jejího vedení přivítal prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt. Miloslav Bauer. Během dvou hodin si návštěvníci vyslechli dvě prezentace. V první z nich je vedoucí oddělení vnějších vztahů a mluvčí Univerzity obrany podplukovník Vladimír Šidla seznámil se strukturou, místem, úkoly a posláním Univerzity obrany v systému vzdělávání důstojníků v Armádě České republiky.

Po obědě informace o vzdělávání a studiu příslušníků české armády doplnil vedoucí katedry celoživotního vzdělávání Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany Ing. Pavel Zůna. Z četných a konkrétních dotazů bylo znát, že otázka vzdělávání důstojníků účastníky kurzu, budoucí generály indických ozbrojených sil, velice zajímá.

Poslední částí programu návštěvy na Univerzitě obrany byly ukázky nových laboratoří tří kateder Fakulty vojenských technologií. V doprovodu proděkana pro vědeckou činnost fakulty profesora Jana Kohouta hosté rozdělení na tři skupiny se postupně vystřídali v balistické laboratoři Katedry zbraní a munice u podplukovníka Romana Vítka, v tribodiagnostické laboratoři Katedry bojových a speciálních vozidel u podplukovníka Davida Vališe a konečně u Katedry ženijní u plukovníka Pavla Maňase. Praktické ukázky jen doplnily představu o projektech, na nichž se Univerzita obrany podílí.


Autor: Stanislav Poráň; foto: Hana Michálková a autor

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa