Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Generál Petr Pavel vyznamenal příslušníky Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Generál Petr Pavel vyznamenal příslušníky Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 561

31.10.20132 • V úterý 29. října 2013 u příležitosti oslav 95. výročí vzniku samostatné Československé republiky náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel jmenoval do hodnosti plukovníka devatenáct příslušníků české armády a vyznamenal třicet šest vojáků z povolání. Jmenovací dekrety a čestné odznaky jim předal při slavnostním nástupu v pražském Domě armády. 

„Chci vyjádřit přesvědčení, že jakmile bude schválen nový zákon číslo 221, jakmile bude dokončena veškerá prováděcí dokumentace, se výrazně posuneme v tom, co jsme začali, tedy ve výběru lidí do vyšších funkcí na základě jasně prokazatelných kvalitativních kritérií ať již z hlediska vzdělání, odbornosti, tak průběhu služby,“ uvedl na slavnosti generál Petr Pavel.

Náčelník generálního štábu dále uvedl: „Ve vašem případě tomu tak již většinou je. Jmenování do hodnosti plukovníka samozřejmě není pouze o té jedné hvězdičce navíc, není to o troše prestiže navíc, o několika stokorunách navíc, o které obohatíte rodinný rozpočet, ale je to především o vyšší odpovědnosti, o vyšších nárocích, které na vás budou kladeny především ve smyslu samostatnosti, kterou u plukovníka očekávám jako samozřejmost.“ Za nově jmenované plukovníky přečetl slib a poděkoval plukovník Miroslav Pfeiler.

Při příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu náčelník Generálního štábu AČR udělil také podplukovníku Josefu Bimkovi Čestný odznak Armády České republiky „Za zásluhy“ II. stupně a dalším třiceti pěti vojákům III. stupně. Čestný odznak obdrželi také příslušníci Univerzity obrany – plukovník gšt. Miloslav Bauer, podplukovník Ivan Hlavačka a podplukovník Kamil Kovačovič. Generál Petr Pavel udělil čestný odznak všem za dlouhodobé dosahování výtečných výsledků ve služební činnosti.

 

Autor: Jan Procházka​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa