Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Praktické zaměstnání studentů oboru radiolokace u Pasivních sledovacích systémů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Praktické zaměstnání studentů oboru radiolokace u Pasivních sledovacích systémů

Počet shlédnutí: 401

23.10.2013 • Ve čtvrtek 10. října a v pátek 11. října 2013 absolvovali studenti druhého ročníku navazujícího magisterského studia oboru radiolokace praktické zaměstnání u roty radiotechnického průzkumu a roty stacionárních systémů v Táboře a na Velkém Zvonu.

Tyto roty jsou organizačně začleněny do praporu elektronického boje, který je součástí 53. brigády průzkumu a elektronického boje sídlící v Opavě. Studenti měli možnost nahlédnout v rámci předmětu Organizace a řízení elektronického průzkumu a elektronického boje do praktické činnosti těchto jednotek.

Činnost praporu elektronického boje je zaměřena především na vedení radiotechnického a radiového průzkumu v širokém spektru vzdušných, pozemních i hladinových cílů se záměrem detekovat, zaměřit a analyzovat signály. Mezi prostředky pasivních systémů pro vyhledávání, identifikaci a sledování cílů založených na principu „vidět a nebýt viděn“ byly studentům předvedeny systémy Stanice dalekého dosahu SDD, Komplet radiotechnického průzkumu KRTP-96 BORAP, pasivní sledovací systémy VĚRA S a VĚRA S/M. Během ukázek se studenti seznámili s praktickou činností jednotlivých prostředků, přičemž byl také podrobně vysvětlen informační tok od senzorů až po jednotlivá vyhodnocovací stanoviště s cílem podat ucelenou informaci o organizační struktuře pasivních sledovacích systémů a jejich podstatném významu v rámci Armády České republiky. 

 

Autor: Jiřina Polcrová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa