Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zapojení UO do projektu U-MULTIRANK

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zapojení UO do projektu U-MULTIRANK

Počet shlédnutí: 48

22.10.21013 • V březnu tohoto roku vyhlásilo bruselské ředitelství Evropské komise pro vzdělávání a kulturu, jejíž jméno máme na Univerzitě obrany spojeno zejména se zastřešováním programu Erasmus, projekt U-Multirank a vyzvalo k zapojení všechny školy, které jsou držiteli Erasmus University Charter. A protože Univerzita obrany do tohoto společenství již 5 let patří, výzvu vyslyšela a do projektu se zapojila.

Projekt spočívá v komplexním hodnocení vysokoškolských institucí, které si klade za cíl vytvořit objektivní nástroj na posuzování výkonnosti vysokoškolských institucí v mezinárodním měřítku, a to průřezově přes výzkum, vyučování a učení. Projekt se zatím cestou managementu vysokých škol soustředí na sběr dat o škole a rovněž o studentech prostřednictvím dotazníkového šetření.



Fáze sběru statistických dat o škole byla právě ukončena – odpovídali jsme v nich nejen na otázky týkající se výuky a vědy, ale např. i financování školy. Nyní je na řadě studentský dotazník, který bude v elektronické podobě rozesílán v průběhu měsíce října všem studentům prezenčního studia strojních, elektrotechnických a ekonomických oborů, s výjimkou studentů prvních ročníků. V Brně tedy nebudou osloveni jen studenti oboru vojenská chemie a vojenská geografie a meteorologie a studenti studijního programu vojenský pilot, vedle toho studenti Fakulty vojenského zdravotnictví nebudou osloveni vůbec. Škála otázek je opravdu široká – od otázek orientovaných na výuku přes otázky týkající se vlastního studia až po otázky zaměřené na kvalitu studentského života. Dotazník bude otevřen do konce kalendářního roku, přesto bych rád apeloval na studenty, aby si poté, co najdou ve své e-mailové schránce přístupový kód a patřičnou adresu, našli čas a na otázky odpověděli dříve než koncem prosince. Evropská komise totiž avizovala, že bude počty zaslaných odpovědí studentů zapojených škol monitorovat a průběžně je vyhodnocovat, a tak by určitě nebylo příjemné být někde „na chvostu“.

Koneckonců, obsah dotazníku je docela inspirující v tom, co všechno může být sledováno a na co byste mohli zaměřit svou pozornost. Nevěříte? Tak až vám výzva k vyplnění dotazníku přijde, přesvědčte se sami.


Autor: Antonín Müller, instituci​onální koordinátor programu Erasmus Univerzity obrany

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa