Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti ženijního modulu na zkušené u 153. ženijního praporu v Olomouci

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Studenti ženijního modulu na zkušené u 153. ženijního praporu v Olomouci

Počet shlédnutí: 781

21.10.2013 • Pět studentů 2. ročníku modulu Velitel ženijních jednotek z Fakulty ekonomiky a managementu absolvovalo ve čtvrtek 17. října exkurzi u 153. ženijního praporu v Olomouci, aby se formou prohlídky prakticky seznámili s ženijní technikou a jednotkami 153. ženijního praporu. 

Studenty nejdříve čekala úvodní přednáška na učebně provedená vrchním praporčíkem roty EOD (jednotka likvidace výbušného materiálu), poté se studenti seznámili s materiálem roty EOD (Explosive Ordnance Disposal) a její učebně výcvikovou základnou. Jednodenní zaměstnání ukončila prohlídka vozového parku včetně výkladu o užívané ženijní technice.

Pro nové studenty modulu Velitel ženijních jednotek toto byla první příležitost seznámit se s jednotkami ženijního vojska a ženijní technikou a udělat si tak konkrétnější představu o tom, co vše v rámci studia ženijní problematiky budou muset zvládnout.​

Program návštěvy ženijního útvaru byl ze strany příslušníků útvaru velice dobře připraven, včetně možnosti si některé ženijní prostředky vyzkoušet a osahat, a je vhodné i touto cestou poděkovat veliteli útvaru a všem příslušníkům útvaru, kteří se podíleli na přípravě a realizaci programu, za vynaložené úsilí.


Autor: Andrea Vaňková​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa