Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Slavnostní shromáždění akademické obce Fakulty ekonomiky a managementu k 10. výročí založení fakulty

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Slavnostní shromáždění akademické obce Fakulty ekonomiky a managementu k 10. výročí založení fakulty

Počet shlédnutí: 396

9.10.2013 • V prostorech Klubu Univerzity obrany se dne 7. října 2013 uskutečnilo slavnostní shromáždění akademické obce a dalších pracovníků Fakulty ekonomiky a managementu u příležitosti jubilejního 10. výročí založení fakulty. Fakulta ekonomiky a managementu vznikla dne 1. 9. 2003 na základě sloučení dvou fakult bývalé Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově, a to Fakulty řízení vojenských systémů a Fakulty ekonomiky a obrany státu a logistiky. Ke dni 1. 9. 2004 ukončila FEM svou činnost ve Vyškově a na základě zákona č. 214/2004 Sb., o zřízení Univerzity obrany, zahájila svou činnost ve struktuře Univerzity obrany s dislokací v Brně.

Účelem slavnostního shromáždění bylo připomenout některá významná historická fakta, která v hektickém tempu všedních dní upadají do zapomnění, vyjádřit uznání a poděkování za odvedenou práci a naznačit směr, který bude pro fakultu rozhodující v letech nadcházejících. Především však bylo toto slavnostní shromáždění akademické obce fakulty pojato jako setkání těch, kdo vedle studentů podstatu fakulty vytváří, tedy všech pracovníků fakulty. I proto program shromáždění proběhl ve dvou, co do protokolu, výrazně odlišných částech.

První oficiální část zahájil svým vystoupením předseda Akademického senátu FEM prof. PhDr. František Hanzlík, CSc., který připomněl nejen milníky v historii fakulty, ale i Vysoké vojenské školy pozemního vojska před rokem 2003. Po vystoupení uznávaného historika prof. Hanzlíka, se slova ujal děkan fakulty plukovník doc. Ing. Vladan Holcner, Ph.D., který přednesl reflexi uplynulých deseti let fakulty optikou hlavních úspěchů fakulty, ale i problémů, se kterými se fakulta musela v minulosti vypořádat a které v některých případech řeší i v současnosti. Přednesl vizi dalšího směřování fakulty jako vojenské vysokoškolské instituce směřující svoji vzdělávací, jakož i vědeckou a výzkumnou činnost do oblasti leadershipu ve vojenství a v širší sféře bezpečnosti. Upozornil na skutečnost, že toto směřování bude znamenat změnu orientace v činnosti řady jednotlivců i celých kateder. Rozhodujícím způsobem v této souvislosti nabývá na významu provázanost a spolupráce napříč pracovišti fakulty. Závěrem svého vystoupení plukovník Holcner poděkoval pracovníkům fakulty za odvedenou práci. Popřál všem zúčastněným, ale i fakultě jako celku do dalších let vše dobré.

Na vystoupení děkana fakulty krátce navázal kaplan Univerzity obrany kapitán Mgr. Jan Pacner. Ten především na základě svých osobních zkušenosti podtrhl význam postoje, kdy je i v relativně těžkých a ne vždy příjemných časech žádoucí uvažovat pozitivně a v problémech a nepříjemnostech objevovat vždy něco hezkého, příznivého. Dále všem příslušníkům fakulty popřál dobré přátelské vztahy, které vedou k vytváření příjemného prostředí, kde se člověku dobře pracuje. Závěr svého vystoupení završil symbolicky slovy: „ aby bylo co nejvíce slunných dnů, kdy vidíme výsledky našeho snažení a kdy můžeme vnímat, že se něco dobrého podařilo.“

Po ukončení oficiální části slavnostního shromáždění, děkan fakulty plukovník Holcner pozval všechny přítomné ke slavnostnímu přípitku a dále na malé pohoštění, které vytvořilo příjemné prostředí pro neformální a otevřené rozhovory mezi pracovníky fakulty. K dobré a příjemné atmosféře přispěli svým muzikantským uměním členové Vojenského uměleckého souboru Ondráš, kterému fakulta tímto vyslovuje poděkování za dlouholetou podporu a spolupráci.

  

Autor: Jaroslav Kozůbek Foto: Marek Žižlavský​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa