Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Fakulta ekonomiky a managementu přivítala zahraniční studenty programu Erasmus

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Fakulta ekonomiky a managementu přivítala zahraniční studenty programu Erasmus

Počet shlédnutí: 300

8.10.2013 • Od 23. září 2013 začal zimní semestr pro zahraniční studenty, kteří na Fakultě ekonomiky a managementu budou studovat v rámci programu Erasmus. Fakulta uzavřela studijní dohody s celkem pěti zahraničními vysokými školami z Polska, Slovenska, Maďarska, Litvy a Slovinska, čímž se zavázala poskytnout odborné vzdělání 12 zahraničním studentům a pomoc při zpracování bakalářské práce jednomu zahraničnímu studentovi.

Z uvedených 13 studentů fakulta hostí 5 vojenských studentů (kadetů) z University of Public Service v Budapešti (2) a The General Jonas Žemaitis Military Academy of Lithuania ve Vilniusu (3).

Tři slovenští studenti si vybrali studium v českém jazyce a byli zařazeni do skupin k českým studentům. Studentka ze Slovinska přijela na Fakultu ekonomiky a managementu, aby zde zpracovala svoji bakalářskou práci týkající se problematiky obchodu s lidmi. Ostatní studenti mají vlastní studijní programy v anglickém jazyce zaměřené na ekonomii nebo logistiku.

V úvodu studijního pobytu proběhly tzv. „Admin Days“. Studenti byli seznámeni s podmínkami studia na Univerzitě obrany, seznámili se s prací v informačním systému univerzity, dostali školení v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany, vyřídili si povolení ke vstupu do univerzitních objektů a průkazky do knihovny. Studenti fakulty, kteří se přihlásili jako tzv. patroni Erasmus, provedli zahraniční studenty po objektech univerzity a také jim ukázali centrum města Brna. Ve čtvrtek 3. října zahraniční studenty na Fakultě ekonomiky a managementu přivítal proděkan pro vnější vztahy a rozvoj podplukovník Jaroslav Kozůbek.

Fakulta ekonomiky a managementu přeje svým novým zahraničním studentům úspěch ve studiu i navazování nových přátelství a doufá, že studenti budou se svým pobytem v České republice spokojeni.

Autor: Hana Vlachová​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa