Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Mezinárodní konference Deterioration, Dependability, Diagnostics 2013

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Mezinárodní konference Deterioration, Dependability, Diagnostics 2013

Počet shlédnutí: 288

2.10.2013 • Ve dnech 1. a 2. října 2013 se pod záštitou děkana Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany konal další ročník tradiční mezinárodní konference „Deterioration, Dependability, Diagnostics 2013“. Hlavním organizátorem této konference byla Katedra bojových a speciálních vozidel. 

Konference má poměrně bohatou historii, protože pod různými názvy je pravidelně organizována již od roku 1996. Pod současným názvem je mezi odbornou veřejností známa od roku 2004. Otcem myšlenky, pravidelně pořádat konference zaměřené zejména na problematiku spolehlivosti a diagnostiky složitých technických systémů byl prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc., který po dlouhá léta tradici pořádání konference udržuje a dodnes stojí v čele organizátorů této konference.

Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 57 odborníků nejen z České a Slovenské republiky, ale také z Polska, Německa, Maďarska a Iránu. Konference měla za cíl diskutovat široký okruh problémů teorie v oblasti jakosti, opotřebení, spolehlivosti a diagnostiky a jejich aplikací ve strojírenství, dopravě, elektrotechnice, stavebnictví a vojenství. Cílem rovněž bylo zprostředkování výměny informací a zkušeností pro pracovníky průmyslu, dopravy, služeb, výzkumu, škol a AČR a dále navázání osobních kontaktů mezi pracovníky, kteří v uvedených oblastech pracují.

V rámci konference byla pro účastníky také připravena ukázka vybraných pracovišť Fakulty vojenských technologií. Jednalo se především o ukázky laboratorní základny Katedry bojových a speciálních vozidel a Katedry strojírenství.​ 


Autor: Zdeněk Vintr​, foto: Tomáš Túró​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa