Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Imatrikulace vojenských studentů na brněnských fakultách Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Imatrikulace vojenských studentů na brněnských fakultách Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 930

27.9.2013 • Ve čtvrtek 26. září 2013 a následující den v pátek 27. září 2013 se uskutečnily na Fakultě ekonomiky a managementu (FEM) a Fakultě vojenských technologií (FVT) Univerzity obrany imatrikulace nových studentů vojenského prezenčního studia. Kromě samotných nováčků a jejich rodin se slavnostního aktu účastnili také zástupci vedení fakult.

Imatrikulace studentů Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany se konala v prostorách Klubu Univerzity obrany ve čtvrtek 26. září 2013 dopoledne a zúčastnilo se jí celkem 96 studentů. V předsednictvu zasedli děkan Fakulty ekonomiky a managementu plukovník doc. Ing. Vladan Holcner, Ph.D., proděkan pro studijní a pedagogickou činnost doc. RNDr. Jiří Moučka, Ph.D., tajemník Fakulty ekonomiky a managementu podplukovník Ing. Milan Žilínek, vedoucí Katedry řízení zabezpečení boje FEM plukovník Ing. Lubomír Kroupa, CSc., a předseda Akademického senátu FEM prof. PhDr. František Hanzlík, CSc.

Studenti složili imatrikulační slib na insignii Fakulty ekonomiky a managementu a imatrikulační listy jim předal děkan FEM plukovník Holcner. Ve svém projevu poblahopřál všem studentům ke složení imatrikulačního slibu, přivítal je v akademické a vojenské komunitě a popřál jim vše dobré, hodně úspěchů při studiu. „Jste a budete nyní součástí velkého týmu a doufám, že si vytvoříte skvělý kolektiv spolužáků, kolegů, ale i přátel,“ uvedl děkan Fakulty ekonomiky a managementu UO.

Studenti vojenského prezenčního studia Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany byli imatrikulováni v pátek 27. září 2013. Slavnostní ceremoniál se konal rovněž na Klubu Univerzity obrany, a to ve dvou dopoledních bězích, od 8.30 hod. a od 10.30 hodin. Slavnostní slib složilo celkem 174 studentů, z toho 132 v bakalářském a 42 v magisterském studiu.

Imatrikulační obřad začal tradičním nástupem akademických hodnostářů a hostů za doprovodu fanfár. Slavnostního aktu se zúčastnil děkan Fakulty vojenských technologií plukovník doc. Ing. Libor Dražan, CSc., prorektor pro vzdělávání a záležitosti studentů prof. RNDr. Zdeněk Zemánek, CSc., proděkan pro studijní a pedagogickou činnost podplukovník Ing. Luděk Jedlička, Ph.D., proděkan pro vědeckou činnost prof. RNDr. Jan Kohout, CSc., proděkan pro vnější vztahy a rozvoj plukovník doc. Ing. Vlastimil Malý, CSc. a předseda Akademického senátu FVT podplukovník Ing. Michal Dub, Ph.D.

Studium na naší fakultě není snadné a jeho úspěšné zvládnutí od vás bude vyžadovat poctivou každodenní práci, skutečný zájem o studovaný obor, odříkání, a také nejen vojenskou, ale i osobní kázeň,“ upozornil nové studenty děkan Fakulty vojenských technologií plukovník Dražan a zároveň jim za vědeckopedagogický a velitelský sbor slíbil pomoc při řešení případných obtíží.

Na závěr obou slavnostních aktů popřáli zástupci vedení fakult a další hosté studentům mnoho úspěchů i štěstí při náročném studiu a obřady byly následně zakončeny hymnou Gaudeamus Igitur. Imatrikulace civilních studentů brněnských fakult Univerzity obrany se uskuteční příští týden ve středu 2. října 2013 a ve čtvrtek 3. října 2013.

Fotogalerie:

 Imatrikulace studentů FEM​​

 Imatrikulace studentů FVT​​

 
 
Autor: Markéta Malá, Foto: Zbyněk Lodr
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa