Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vysoké ocenění ministra obrany pro příslušníka Katedry vojenské geografie a meteorologie

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Vysoké ocenění ministra obrany pro příslušníka Katedry vojenské geografie a meteorologie

Počet shlédnutí: 19

25.9.2013 • V roce 2013 slaví Hydrometeorologická služba AČR 95. výročí svého založení a zároveň 60. výročí zahájení výuky meteorologie na vojenských školách. K tomu byla dne 24. září 2013 v Domě armády v Praze uspořádána mezinárodní konference, které se zúčastnila celá řada významných hostů, mezi nimiž nechyběli náměstkyně ministra obrany pro personalistiku Lenka Ptáčková Melicharová a náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel. 

Z managementu Univerzity obrany byl na konferenci přítomen prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt. Ing. Miloslav Bauer, Ph.D. Ze zahraničních hostů přijali pozvání například vojenští hydrometeorologové z Polska a Německa. Zajímavostí byla účast pracovníka velvyslanectví Vietnamu v Praze, který je bývalým absolventem oboru meteorologie brněnské Vojenské akademie.

Významným okamžikem pro Katedru vojenské geografie a meteorologie Fakulty vojenských technologií UO byl úvod konference, kdy náměstkyně ministra obrany a náčelník Generálního štábu AČR předali jménem ministra obrany čtyři záslužné kříže ministra obrany ČR III. stupně jako ocenění za dlouholetou práci ve prospěch Hydrometeorologické služby. Jedním z takto oceněných byl i příslušník skupiny meteorologie Katedry vojenské geografie a meteorologie podplukovník ve výsl. Ing. František Hudec, CSc. 

Autor: Vladimír Kovařík​, foto: Miroslav Šindelář​ 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa