Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurzy pro vyšší důstojníky na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Kurzy pro vyšší důstojníky na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 215

10.9.2013 • V pondělí 9. září 2013 byly zahájeny další dva kurzy vyšších důstojníků, které jsou realizovány v rámci programů celoživotního vzdělávání důstojníků Armády České republiky. Jejich garantem je Katedra celoživotního vzdělávání Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany.

Kurzy byly zahájeny děkanem FEM plukovníkem doc. Ing. Vladanem Holcnerem, Ph.D., který zdůraznil význam kariérového vzdělávání v systému přípravy personálu rezortu obrany. Po děkanovi hovořil k budoucím studentům vedoucí katedry celoživotního vzdělávání Ing. Pavel Zůna, Ph.D.

„V prezenční formě studia kurz absolvuje 27 posluchačů. Tato forma studia trvá 4,5 měsíce a letošní kurz skončí 31. ledna 2014,“ upřesnil Ing. Jiří Hanus, CSc. z Katedry celoživotního vzdělávání. Do Kurzu vyšších důstojníků v kombinované formě nastoupilo 66 důstojníků z většiny hlavních součástí AČR, vzdělávat se budou 10 měsíců s využitím elektronického systému řízení studia MOODLE. Tato forma studia umožňuje absolvovat kariérní kurz, a zároveň plnit úkoly vyplývající ze služebního zařazení.

„Výuka probíhá tak, že se studenti v průběhu roku účastní celkem šesti soustředění, během nichž jsou prostřednictvím přednášek externích lektorů uvedeni do dané problematiky a kde si osvojí dovednosti a schopnosti, které distanční forma neumožňuje získat. Zbývající část studia probíhá v prostředí programu MOODLE, studenti zpracovávají eseje a případové studie,“ vysvětluje systém kombinovaného studia podplukovník Ing. Miroslav Krčmář z Katedry celoživotního vzdělávání. Studenti musí v jednotlivých předmětech úspěšně složit testy, v předmětech „bezpečnostní a obranná politika“ a „obranné plánování“ se jedná o tři písemné zkoušky, v předmětu „vojenské umění“ absolvují šest testů.

Autor: Markéta Malá, foto: Marek Žižlavský​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa