Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Úspěšný diplomant byl oceněn Náčelníkem GŠ AČR

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Úspěšný diplomant byl oceněn Náčelníkem GŠ AČR

Počet shlédnutí: 355

28.8.2013 • Absolvent studijního oboru Radiolokace studijního programu Vojenské technologie nadporučík Ing. Jindřich Vlasák vzbudil svou diplomovou prací na téma „Emulátor rakety 3M9 komplexu 2K12KUB“ značný ohlas v armádních kruzích. 

Diplomová práce, která byla realizována pod vedením Ing. Františka Dvořáčka z katedry radiolokace FVT, tvoří stěžejní část zlepšovacího návrhu, který usnadňuje výuku a šetří peníze při výcviku příslušníků 25. protiletadlové raketové brigády ve Strakonicích. Dne 22. srpna byl zlepšovací návrh oceněn náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky generálporučíkem Petrem Pavlem. Společně s nadporučíkem Jindřichem Vlasákem převzali ocenění další dva příslušníci brigády.




Přínos výcvikové pomůcky – emulátoru protiletadlových raket 3M9 komplexu 2K12 KUB spočívá v tom, že při výcviku nemusí startovat letouny do vzduchu, aby je mohli operátoři zachytit. Vše se odehrává v reálném čase s pomocí počítače. Jak uvedli strakoničtí vojáci, emulátor šetří nejen náklady, ale s jeho pomocí mohou vojáci ve Strakonicích častěji cvičit nejrůznější modelové situace.

Zlepšovatelé už údajně pracují na dalším prototypu, který by měl být mnohem menší a ještě dokonalejší než jeho předchůdce.


Foto a část textu převzato a upraveno z www.army.cz

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa