Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Tréning mezinárodního víceboje vojáků v záloze zahájen

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Tréning mezinárodního víceboje vojáků v záloze zahájen

Počet shlédnutí: 330

29.7.2013 • Ve sportovním areálu Univerzity obrany, v kasárnách na ulici J. Babáka, byl dnes odpoledne zahájen oficiální trénink plavecké soutěže mezinárodního víceboje vojáků v záloze „MILCOMP“. Víceboj pořádá na Univerzitě obrany v Brně a v prostorách Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově Mezispojenecká konfederace záložních důstojníků NATO (CIOR) v rámci letošního mezinárodního kongresu záložních důstojníků.

Univerzita obrany zabezpečuje pořádání dvou disciplín sportovní soutěže MILCOMP  a to „Plavání s překážkami“ a soutěž „První pomoc v poli“.  Po individuálních plaveckých trénincích, které proběhly v již sobotu, se dnešního oficiálního tréningu v plavání s překážkami zúčastnilo 23 tříčlenných družstev z 9 zemí, České republiky, Finska, Francie, Jihoafrické republiky, Německa, Nizozemí, Norska, Švédska a Velké Británie. 

Vedle mužských týmů přijely i dva ženské týmy, které postavily Jihoafrická republika a Nizozemí. Podle podplukovníka Jiřího Sekaniny z Centra tělesné výchovy a sportu UO, které zabezpečuje rozhodčí službu, zatím účastníci prokázali bojovnost, nasazení a touhu důstojně reprezentovat svoje země. „V sobotu jsme hlavně soutěžícím objasňovali techniku zdolávání překážek. Při dnešním oficiálním tréningu jsme již byli více rozhodčími, dbali jsme na přesnost plnění stanovených podmínek a připravovali tak závodníky na vlastní závod“. 

Závodníci musí překonat v 50 metrové dráze celkem 5 překážek, které musí střídavě přelézt, podplavat, následně vylézt z bazénu a opět se do něho vrátit.  Závodníci plavou v maskovacím oděvu vz. 95 bez bot a nesmí se během plavání dotknout dna bazénu. Na povel rozhodčího skočí celý tým do bazénu a plavou v dráze široké 4 metry, přičemž si mohou navzájem pomáhat zejm. při zdolávání složitých překážek. Hodnotí se čas celého družstva, takže bude důležitá souhra a vzájemná odpovědnost. 

Vlastní závody pak budou probíhat ve středu 31. července 2013 mezi 13.00 a 18.00 hodin.

 

Autor: Vladimír Šidla​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa