Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti Univerzity obrany slavnostně odpromovali

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti Univerzity obrany slavnostně odpromovali

Počet shlédnutí: 1011

29.7.2013 • V reprezentativním prostředí Mahenova divadla v Brně, jehož budova je kulturní památkou České republiky, se poslední červencový pátek 26. 7. 2013 uskutečnily promoce Fakulty vojenských technologií a Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany. Absolventi bakalářských a magisterských studijních programů složili slib, převzali diplomy a získali akademický titul bakalář, respektive inženýr.

Promocí se kromě akademických pracovníků univerzity a fakult zúčastnili významní hosté, jako přidělenec obrany Vietnamské socialistické republiky Vo Van Thanh a zástupci Ministerstva obrany. Slavnostnímu složení absolventských slibů přihlíželi ředitel sekce ekonomické Ministerstva obrany plukovník Richard Vítek, velitel vzdušných sil AČR plukovník gšt. Libor Štefánik či velitel 21. základny taktického letectva plukovník gšt. Petr Hromek.

Slavnostní ukončení vysokoškolského studia nejdříve absolvovali studenti Fakulty ekonomiky a managementu UO. Z rukou děkana FEM plukovníka Vladana Holcnera převzalo diplomy celkem 210 absolventů této fakulty. Mezi nimi byli také nejlepší studenti ocenění ministrem obrany ČR – poručík Petr Homola, poručice Markéta Janatová a poručík Richard Palas. Poručice Janatová získala také cenu náčelníka štábu pozemních sil Španělského království a poručík Homola odměnu velitele 4. brigády rychlého nasazení. Čtyři studenty z FEM odměnil také rektor-velitel Univerzity obrany, jednalo se konkrétně o četařky Michaelu Halickou a Štěpánku Mynaříkovou, četaře Aleše Valnohu a rotmistryni Lenku Reindlovou. Vyznamenání (neboli červený diplom) získalo sedm inženýrů a jedenáct bakalářů.

K absolventům FEM promluvil děkan plukovník Vladan Holcner: „Pevně věřím, že i v budoucnu zůstanete s naší alma mater Fakultou ekonomiky a managementu Univerzity obrany v kontaktu a že ji budete ctít jako školu, která vám pomohla otevřít bránu vaší budoucnosti.“ Děkan fakulty ve svém projevu vzpomněl také přítomné rodiče, příbuzné letošních absolventů, a nezapomněl ani na vyučující, kteří se na úspěchu svých studentů podíleli. „Vaše absolutorium není výsledkem pouze vašeho osobního úsilí. Je zároveň vyústěním několikaleté práce pedagogů a dalších pracovníků naší fakulty a celé Univerzity obrany,“ řekl děkan.

Po skončení promocí Fakultou ekonomiky a managementu Univerzity obrany pokračoval slavnostní akt v Mahenově divadle shromážděním akademické obce Fakulty vojenských technologií UO. Promovalo 191 absolventů vojenského a civilního studia, s vyznamenáním prospělo dvacet tři z nich. Ještě předtím než děkan FVT plukovník Libor Dražan předal diplomy, poděkoval ve svém projevu absolventům za odpovědný přístup ke studiu.

„Prožijte si tento den a tyto okamžiky tak, aby navždy zůstaly zapsány ve vaší paměti nejen jako stvrzení vaší vysoké odborné kvalifikace, ale i jako váš závazek vůči škole, na které jste studovali,“ řekl děkan FVT a zdůraznil, že pověst fakulty a samotné univerzity je dána právě především pověstí a skutečnou úrovní jejich absolventů.  „Jsem přesvědčen, že před sebou máte skvělé perspektivy a bude záležet jenom na vás, jak je využijete. Samozřejmě vás v životě čekají i obtížné chvíle, doby neshod, zklamání, osamění i lidských ztrát. Nedovolte, aby vás tyto zkoušky zlomily, ale pokuste se z nich učinit nástroj pro svůj osobní růst a dosahování životní zralosti a moudrosti,“ řekl plukovník Dražan.

Mezi promovanými absolventy Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany byli také nejlepší studenti ocenění ministrem obrany ČR – četaři Marek Hanák a Jiří Lagner, rotmistr Jan Kusý a poručice Zuzana Dvořáková a výteční studenti odměnění rektorem-velitelem UO (četař Tomáš Rozsypal, četař Antonín Stoklásek, rotmistr Jan Zweschper a poručíci Jaroslav Kostrhoun a Patrik Balco).


Fotogalerie:


Autor: Markéta Malá​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa