Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Absolventi UO se připravují na slavnostní vyřazení

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Absolventi UO se připravují na slavnostní vyřazení

Počet shlédnutí: 160

25.7.2013 • Již zítra 26. července v 8.30 hodin proběhne na nástupišti Univerzity obrany v kasárnách na ulici Šumavská 2 v Brně slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany. Vyřazení absolventů se řadí k nejvýznamnějším událostem v závěru každého akademického roku na vojenské vysoké škole. Proto vyžaduje všestrannou přípravu, zejména od samotných absolventů. 

Vyřazovaní vojenští studenti bakalářského a navazujícího magisterského studia pod vedením svých velitelů absolvovali několik nácviků slavnostního ceremoniálu včetně dnešního generálního nácviku. Ten se uskutečnil odpoledne za účasti Vojenské hudby Olomouc a jednotky Čestné stráže AČR. Nácvik řídil zástupce rektora plukovník gšt. Ing. Josef Trojan. 

Zítřejšího slavnostního aktu vyřazení 179 absolventů Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií se zúčastní náměstkyně ministra obrany pro personalistiku Lenka Ptáčková Melicharová a náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel. Přítomni budou další představitelé resortu Ministerstva obrany, Generálního štábu AČR, zástupci státní správy a místní samosprávy a delegace partnerských občanských sdružení. Slavnostního vyřazení se tradičně zúčastní rodinní příslušníci čerstvých absolventů Univerzity obrany.

 

Autor: Pavel Pazdera, foto: Markéta Malá​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa