Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Rektor jednal se zástupci akademických senátů Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Rektor jednal se zástupci akademických senátů Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 69

9.7.2013 • V pondělí 8. července 2013 se uskutečnilo setkání rektora-velitele Univerzity obrany brigádního generála prof. Bohuslava Přikryla se zástupci předsednictev akademických senátů školy. Tématem jednání byla zejména problematika nové vzdělávací strategie Univerzity obrany, vnitřní transformace a dalšího rozvoje školy v souladu s potřebami přípravy personálu pro ozbrojené síly České republiky. 

Rektor-velitel UO se ve svém úvodním vystoupení soustředil na změny, které čekají Univerzitu obrany v nejbližším období a které vycházejí z restrukturalizace resortu obrany a skutečných potřeb ozbrojených sil. „Rád bych s vámi prodiskutoval náhled na budoucnost Univerzity obrany v kontextu připravované novelizace zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a chystaného přepracování dlouhodobého záměru Univerzity obrany,“ řekl brigádní generál Bohuslav Přikryl.

V následné diskusi se senátoři vyjadřovali k novým magisterským studijním programům, jejichž realizace na fakultách se v rámci vojenského studia předpokládá od akademického roku 2014/2015. Nové studijní programy – bezpečnostní, technický a medicínský – budou více přizpůsobeny požadavkům zadavatele, tedy Generálního štábu AČR. U absolventů těchto programů bude posílena všeobecná a odborná profilační vysokoškolská kvalifikace důstojníka při zachování požadavků a nároků na kvalitní vzdělání v daném studijním modulu.

Na setkání se také hovořilo o doplňkových studijních programech na UO, transformaci kvestury školy od 1. září 2013 a přípravě záměru transformace Univerzity obrany v roce 2014. „Škola musí podniknout nezbytné kroky vedoucí k úspoře nákladů na její provoz,“ zdůraznil rektor-velitel UO.

Účastníci setkání se shodli na tom, že management univerzity a jejích fakult musí udělat vše proto, aby Univerzita obrany mohla být rozvíjena jako jedinečná a vojensky profilovaná státní vysoká škola, primárně zabezpečující komplexní přípravu personálu dle požadavků a potřeb ozbrojených sil ČR v duchu celospolečenského významu obrany a bezpečnosti státu.

Autor: Pavel Pazdera​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa