Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací zkoušky ke studiu na FVZ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Přijímací zkoušky ke studiu na FVZ

Počet shlédnutí: 301

4.7.2013 • V době od 5. do 28. června 2013 se uskutečnily přijímací zkoušky na Fakultu vojenského zdravotnictví Univerzity obrany pro akademický rok 2013/2014 do vojenského prezenčního bakalářského studijního programu specializace ve zdravotnictví, obor Zdravotnický záchranář, vojenských prezenčních magisterských studijních programů Vojenské všeobecné lékařství, Vojenské zubní lékařství a Vojenská farmacie a také všech doktorských studijních programů.

Zájem uchazečů o studium v bakalářském a magisterských studijních programech více jak dvanáctinásobně překročil možnosti fakulty. Do doktorských studijních programů se přihlásilo 21 uchazečů. V loňském roce to bylo pouze 13 uchazečů. Z celkového počtu 500 přihlášených zájemců o studium do všech otevíraných akreditovaných studijních programů a oborů se k přijímacím zkouškám dostavilo 234 uchazečů, což představuje účast kolem 47 procent přihlášených. V loňském roce to bylo 184 uchazečů a něco málo přes 40 procent. Tak jako v předcházejících letech, tak i letos byl největší zájem o studium v oboru Zdravotnický záchranář, Vojenské zubní lékařství, Vojenské všeobecné lékařství a Vojenská farmacie.

Fakultě se v posledních letech daří ve spolupráci s oddělením vnějších vztahů Univerzity obrany při organizování společných marketingových akcí oslovovat čím dál tím větší cílovou skupinu zájemců o studium na Univerzitě obrany z řad finálních ročníků středních škol a gymnázií a kvantitativně navyšovat počty uchazečů.

Přijímací zkoušky organizoval děkanát fakulty ve spolupráci s Lékařskou fakultou a Farmaceutickou fakultou Univerzity Karlovy v Hradci Králové v součinnosti s Centrem jazykové přípravy a Katedrou veřejného zdravotnictví FVZ. V současné době probíhá zpracování výsledků, jejich zveřejňování a rozesílání rozhodnutí přijatým a nepřijatým uchazečům. Nejbližší týdny ukáží a hlavně vojenský výcvik v trvání 2 měsíců u výcvikového zařízení AČR ve Vyškově, nakolik se podařilo reálně naplnit první ročníky otevíraných studijních programů a oborů ve všech formách a kategoriích studia.


Autor: Peter Pudík, foto: Lenka Hrdličková​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa