Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Seminář „Informace o spolehlivosti produktů v provozu a jejich využití“

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Seminář „Informace o spolehlivosti produktů v provozu a jejich využití“

Počet shlédnutí: 75

20.6.20132 • Dne 18. června 2013 se na Univerzitě obrany uskutečnil 51. seminář Odborné skupiny pro spolehlivost České společnosti pro jakost (OSS ČSJ). Semináře OSS ČSJ se konají čtyřikrát do roka, přičemž je již dlouholetou tradicí, že je jeden z nich organizován v Brně na Univerzitě obrany.  

Letos byl seminář monotematicky zaměřen na problematiku sběru a hodnocení informací o spolehlivosti produktů v provozu. Zúčastnilo se jej více než 20 účastníků zastupujících jak průmyslovou tak akademickou sféru a byly předneseny 4 referáty, na které navázala bohatá odborná diskuse.



Konání semináře OSS ČSJ v Brně je vždy spojeno s výjezdním zasedáním výboru OSS ČSJ, jehož členy jsou také dva příslušníci Katedry bojových a speciálních vozidel Fakulty vojenských technologií UO podplukovník doc. Ing. David Vališ, Ph.D. a prof. Ing. Zdeněk Vintr, CSc. Nejinak tomu bylo i v letošním roce. Na zasedání výboru byly projednány aktuální otázky činnosti OSS ČSJ, příprava dalších seminářů a podíl členů výborů na tvorbě norem z oblasti spolehlivosti jak na národní, tak i mezinárodní úrovni.

Tradiční součástí výjezdních zasedání výboru OSS ČSJ je ukázka vybraného pracoviště Fakulty vojenských technologií. Letos měli členové výboru možnost se seznámit s Katedrou strojírenství. Prezentována jim byla kupř. příprava vzorků materiálů k analýze, zkoumání mechanických a dalších fyzikálních vlastností materiálů, výsledky zkoušek odolnosti materiálů (např. pancířů a speciálních balistických materiálů)

Další informace naleznete na webu

http://www.csq.cz/cs/odborna-skupina-spolehlivost.html


Autor: Zdeněk Vintr

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa