Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vyšlo nové číslo časopisu Obrana a strategie

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vyšlo nové číslo časopisu Obrana a strategie

Počet shlédnutí: 74

20.6.2013 • Dne 15. června 2013 vyšla internetová verze prvního letošního čísla časopisu Obrana a strategie, periodika Univerzity obrany. Obsahem čísla je pět recenzovaných článků a celkem čtyři recenze. 

Mezi články lze na úvod zmínit text Oldřicha Bureše s názvem „Inherentní funkce státu a oblasti další možné privatizace bezpečnosti v České republice“. Stejně jako druhý článek s názvem „Role francouzských soukromých vojenských společností v sektoru privatizace bezpečnosti: Specifické znaky francouzského přístupu a srovnání s anglosaskými soukromými vojenskými společnostmi“ od Zdeňka Ludvíka, se i ten od Oldřicha Bureše zabývá tématem privatizace bezpečnosti.

Na jiné zajímavé téma se zaměřují Linda Janků a Petr Suchý, kteří se ve svém inovativním příspěvku zabývají problematikou odstrašování terorismu. Důležitému tématu je také věnován článek autorské dvojice Daša Adašková a Tomáš Ludík, kteří v tomto čísle publikují text věnovaný verifikačnímu mechanismu Smlouvy o všeobecném zákazu jaderných zkoušek (CTBT). Soubor článků uzavírá text Lindy Piknerové, který čtenářům představuje tzv. Jihoafrické rozvojové společenství (SADC) a jeho bezpečnostní dimenzi.

Tradiční součástí čísla jsou recenze aktuálně vydaných odborných a velice zajímavých publikací a informace o připravovaném materiálu s názvem „Dlouhodobý výhled pro obranu 2030.“

 Kompletní obsah čísla najdete na adrese: www.defenceandstrategy.eu

 

Autor: Josef Kraus

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa