Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Prezident republiky jmenoval nové profesory

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Prezident republiky jmenoval nové profesory

Počet shlédnutí: 130

11.6.2013 • Ve slovutné Velké aule pražského Karolina se v úterý 11. června 2013 uskutečnilo jmenování nových vysokoškolských profesorů. Prezident republiky Miloš Zeman vložil v průběhu slavnostního ceremoniálu jmenovací dekrety do rukou také dvěma novým profesorům – Peteru Droppovi a Františku Hanzlíkovi, které navrhla Vědecká rada Univerzity obrany a Vědecká rada Slezské univerzity v Opavě. 

Docent Ing. Peter Droppa, Ph.D. absolvoval řízení ke jmenování profesorem pro obor Dopravní stroje a zařízení na Univerzitě obrany v Brně a je pedagogem na Katedře strojírenství Akademie ozbrojených sil generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovském Mikuláši. Docent PhDr. František Hanzlík, CSc. působí na Katedře řízení lidských zdrojů Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany a profesorem byl jmenován v oboru Historie se zaměřením na české a československé dějiny.

 

Ke slavnostnímu jmenování Peteru Droppovi a Františku Hanzlíkovi poblahopřáli spolu s prezidentem republiky také náměstkyně ministra obrany pro personalistiku Mgr. Bc. Lenka Ptáčková Melicharová, MBA a prorektor pro vzdělávání a záležitosti studentů Univerzity obrany prof. RNDr. Zdeněk Zemánek, CSc. 

Prezident Ing. Miloš Zeman ve své zdravici zdůraznil, že profesor musí být vyzrálou osobností se schopností ovlivňovat své studenty. Ministr školství prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D. na adresu jmenovaných profesorů řekl, že musejí být excelentní vědci, vynikající pedagogové a na veřejnosti viditelní intelektuálové. 

Profesor František Hanzlík po svém jmenování přiznal, že úspěšné ukončení profesorského řízení bylo pro něj důvodem k zamyšlení se nad dvacet devět let trvajícím působení v roli vysokoškolského pedagoga. „Za největší úspěch považuji to, že se ke mně ještě po dlouhých letech hlásí studenti, které jsem učil jak na vojenských vysokých školách, tak i na filozofických fakultách Masarykovy univerzity v Brně a Univerzity Palackého v Olomouci. To vše spolu se získaným profesorským titulem je pro mne velkým závazkem i do budoucna,“ řekl Hanzlík.

Profesor František Hanzlík vyučuje na Univerzitě obrany historii se zaměřením na vojenské dějiny a politologii. Je autorem šesti historických monografií a spoluautorem několika dalších odborných publikací. Dlouhodobě spolupracuje s Českou televizí na přípravě dokumentárních pořadů k poválečnému vývoji v Československu. 

Autor: Pavel Pazdera​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa