Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti modulu Velitel dělostřeleckých jednotek se zúčastnili ostrých střeleb ve Vyškově

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Studenti modulu Velitel dělostřeleckých jednotek se zúčastnili ostrých střeleb ve Vyškově

Počet shlédnutí: 254

3.6.2013 • Ve dnech 27. – 29. května se studenti druhého a třetího ročníku modulu Velitel dělostřeleckých jednotek zúčastnili ostrých školních střeleb 152 mm ShKH vz. 77 ve vojenském výcvikovém prostoru Březina. Střelby organizovalo Oddělení přípravy dělostřelectva Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově. Cílem účasti studentů na zaměstnání bylo doplnit si a upevnit již získané teoretické znalosti z oblasti specifických činností prováděných dělostřeleckými jednotkami v poli.

Budoucí velitelé dělostřeleckých jednotek se aktivně zapojili jak do činností spojených s přípravou munice a samotných samohybných kanónových houfnic ke střelbě, tak i do přípravy prvků pro střelbu a pozorování a hodnocení výsledků palby. Studenti se v průběhu dvou dnů střídali na vybraných pozicích místa řízení palby a stanoviště dělostřeleckého průzkumu a studenti třetího ročníku navíc vykonávali i činnost palebných rozhodčích a dále řídili provedení palebného úkolu v anglickém jazyce.

Fakt, že budoucí velitelé dělostřeleckých jednotek dokázali naplnit cíle zaměstnání a splnit všechny zadané úkoly, dokazuje vysokou úroveň odborných znalostí získaných studiem na Univerzitě obrany.

 

Autor: Martin PsotaFoto: Martin Blaha​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa