Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přidělenec obrany Francie na návštěvě Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přidělenec obrany Francie na návštěvě Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 195

27.5.2013 • Univerzita obrany hostila ve čtvrtek 23. května 2013 vzácnou návštěvu přidělence obrany Francie pro Českou republiku plukovníka Etienne Champeaux. Program návštěvy otevřelo setkání s prorektorem pro vnitřní řízení plukovníkem gšt. Ing. Miloslavem Bauerem, Ph.D.

Plukovník Etienne Champeaux přicestoval do Brna s cílem shlédnout dne 22. května mezinárodní veletrh bezpečnostních a obranných technologií IDET a následující den navštívit Univerzitu obrany. Tato návštěva pro něj představovala první příležitost setkat se s vedením univerzity a projít se po chodbách velitelských budov. Úvodního setkání s prezentací poslání, úkolů a plánů Univerzity obrany se společně s přidělencem obrany účastnili i hosté z francouzské partnerské školy v Saint-Çyr Coëtquidan.

Po obecných informacích následovala živá debata o konkrétních otázkách společných pro vojenské vzdělávací instituce mezi děkany dvou brněnských fakult Univerzity obrany na jedné straně, konkrétně plukovníkem Ing. Vladanem Holcnerem, Ph.D. pro Fakultu ekonomiky a managementu a plukovníkem doc. Ing. Liborem Dražanem, CSc. pro Fakultu vojenských technologií, a jejich francouzskými partnery ze škol Saint-Çyr Coëtquidan, jmenovitě generálním ředitelem pro vzdělávací a vědecké záležitosti Ericem Ghérardi a prof. Yves Bergeonem, z níž vzešlo několik námětů pro budoucí spolupráci obou škol.

Poté přidělenec obrany Francie navštívil tři pracoviště Univerzity obrany. Nejprve se setkal s učiteli francouzského jazyka na Centru jazykové přípravy, kde mu ředitelka centra PhDr. Jana Tomšů objasnila politiku jazykového vzdělávání v Armádě České republiky, a prodiskutoval možnosti získávání rodilých mluvčích francouzštiny. Během setkání s vedoucím Katedry celoživotního vzdělávání Fakulty ekonomiky a managementu Ing. Pavlem Zůnou si vyměnili zkušenosti z práce přidělence obrany. Na Centru bezpečnostních a vojenskostrategických studií se francouzský přidělenec setkal s ředitelem Ing. Vladimírem Karaffou, s nímž probrali otázky strategického plánování a vizí. Nakonec mu francouzský účastník probíhajícího Kurzu Generálního štábu představil svoje kolegy, vysoce postavené důstojníky Armády České republiky.

Plukovník Etienne Champeaux opouštěl Univerzitu obrany s mnoha náměty na další spolupráci a slibem, že se určitě nejednalo o poslední návštěvu, byť jeho úřad sídlí ve vzdálené Varšavě.


Autor: Stanislav Poráň

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa